Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Safrāns

Safrāns ir visdārgākā garšviela pasaulē.
Smalkos safrāna pavedienus iegūst no safrāna krokusa ziedu drīksnām, kas tiek ievākti ar rokām. Lai iegūtu 25 g kaltēta safrāna, jāsavāc 3000 ziedu, bet lai iegūtu vienu kilogramu safrāna, nepieciešami apmēram 170 tūkstoši puķu.

Safrānu pievieno zivju, putnu gaļas un rīsu ēdieniem, arī mērcēm.

  

Saistītie raksti

Pienācis laiks domāt par aukstumiekārtu iegādi, pirms sācies pavasaris.
Timutas piparogas
Kā pareizi ēst suši (angļu val.)
Kaperi
Pārtikas produktu uzglabāšanas laiks saldētavā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts