Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Kubebas pipari

Kubebas pipari ir tā saucamie kātiņpipari, tās ir piparogas ar nedaudz grumbainu virsmu.

 
Vizuāli salīdzinot ar melnajiem pipariem, Kubebas pipari ir nedaudz lielāki par melno piparu graudiem. Lai gan Kubebas pipari pie mums nav tik populāri un plaši izmantoti, tos pielieto līdzīgi kā melnos piparus.

Kubebas pipariem ir raksturīgs ļoti intensīvs aromāts, mazliet sveķaina garša un svaiga piparmētru nots pēcgaršā. To garša ir salīdzinoši kompleksa, jo tajā apvienojas gan pipara asums, gan ingvera un smaržīgo piparu aromāts. Kubebas piparus var pielietot līdzīgi kā krustnagliņas vai smaržīgos piparus. Jāpiebilst, ka Kubebas piparus maļot vai smalcinot, jūtamas kuminam līdzīgas notis, savukārt tos karsējot, jūtams aromāts, kas atgādina smaržīgiem pipariem un karijam raksturīgās notis.


Izsmalcinātās SpiceHouse garšvielas var iegādāties:

Dzirnavu iela 113A, Upīša pasāža, Rīga 
Tel. +371 29395015

  

Saistītie raksti

Kā zināt, ka zivs ir svaiga?
Aperatīvs
Gatavojot plucinātu cūkgaļu, der zināt
Laba kafija, aromāts un bauda!
Par gaļu un gaļas izstrādājumiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts