Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Kā zināt, ka zivs ir svaiga?


Vispirms zivi vajag novērtēt pēc smaržas, zivij noteikti nav jāož pēc vecuma vai bojājuma. Tad rūpīgi novērtējiet zivs izskatu, īpašu uzmanību pievēršot tās žaunām, krāsai un acīm.

Svaigai zivij žaunas parasti ir spilgti sarkanas, acis - dzidras, bet ne duļķainas, un krāsa - koša.

Lai būtu pavisam droši, ka zivs ir pilnībā svaiga, speciālists iesaka iegādāties dzīvu zivi.

  

Saistītie raksti

Horeca ABC. Ēdnīca, ēdienkartes sortiments
Glutēns
Kā noteikt melno piparu kvalitāti
Čatnijs – pikanta piedeva
Mīdijas


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts