Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

25.11.2011

Kā veidojas single malt?

Single malt īpašības, kvalitāti un faktūru nosaka vairāki faktori, ieskaitot alkoholu, ūdeni un dažādu garšu salikumu, kā piemēram vanilīnu. Pat neliela ietekmējošo faktoru proporciju atšķirība var ietekmēt viskija garšas īpašības gan pavisam nedaudz, gan ļoti kardināli.


08.11.2011

Sasildīt sevi „no iekšpuses”


Šogad rudens mūs lutinājis ne pa jokam, bet ziema neatgriezeniski nāk. Arvien biežāk vakaros gribas ieritināties siltā segā un nedarīt neko, ja nu vienīgi iemalkot karstu dzērienu, sajust kanēļa smaržu un kliedēt iestājušos tumsu.

27.10.2011

Kā ēst un dzīvot ekoloģiskāk?

Bioloģiskā lauksaimniecībā audzētu pārtikas produktu ražošanā nav izmantots mākslīgais mēslojums, ķīmiskas piedevas – nekādi pesticīdi, insekticīdi, herbicīdi, un ir paaugstinātas dzīvnieku labturības prasības. Ekoloģiski tīri audzēta pārtika ir daudz garšīgāka. Augļi un dārzeņi ir sulīgāki un garšas ziņā bagātāki.

25.10.2011

Moldovas brendiji

Moldova visā pasaulē ir plaši pazīstama ne tikai kā valsts, no kuras nāk izcili vīni ar senu un tradīcijām bagātu ražošanas vēsturi, bet arī kā valsts, kas ražo un piedāvā citiem baudīt augstas kvalitātes brendiju, kas gatavots no augstvērtīga vīnogu spirta, izturēts ozolkoka mucās un kuram piemīt zeltaina dzintara krāsa, patīkams aromāts un maiga garša.

14.10.2011

Ekoprodukts. Kas tas ir un kur to nopirkt?

Pēdējos gados arvien aktuālāks kļūst jautājums par ekoloģiju, kā arī arvien vairāk cilvēku sāk pievērsties ekoloģiskam – zaļam dzīvesveidam. Zaļā dzīvesveida neatņemama sastāvdaļa ir ekoloģiska pārtika.

13.10.2011

Patiesība par ledu

Atdzesētus dzērienus lietoja jau senie grieķi un romieši, kas tos, īpaši vīnu, atdzesēja ar sniegu vai ledu. Priekšrocības, ko sniedza impērijas plašumu daudzie ledāji, gan baudīja tikai izredzētie elites pārstāvji, kas varēja atļauties transportēt aukstās preces kilometriem tālu līdz saviem namiem Vidusjūras piekrastē.

19.09.2011

Labākais Austrālijas vīna zīmols ''Jacob’s Creek''

Vīnu industrijā vadošais starptautiskais izdevums Drinks International savā augusta-septembra izdevumā ir publicējis sarakstu ar labākajiem vīniem, kurā Jacob’s Creek ir atzīts par vienu no pasaulē atpazīstamākajiem vīna zīmoliem, ierindojot to saraksta trešajā vietā aiz Spānijas Torres un Čīles Concha Y Toro.

16.09.2011

Alus uz pulvera mucas

Vai mūsu laikos ir viegli darīt putojošo dzērienu?
Alus tradīcijas Latvijā ir daudz bagātākas un spilgtākas nekā Lietuvā vai Igaunijā, tomēr vietējās varas iestādes dara visu, lai šī dzēriena ražotāji te ciestu vairāk nekā visļaunākajās paģirās: smacē ar nodokļiem, mazajām darītavām nepiešķir akcīzes atlaides, vispār nekādi nepalīdz.

15.09.2011

17 fakti par viskiju

Ja uz pudeles rakstīts "whisky" - tad varam būt droši ka tas ražots Skotijā. Ja "whiskey", tad jebkur citur, bet ne Skotijā.


13.09.2011

Bioloģiski ražoti produkti, kā pie tiem tikt

Pēc bioloģiskās (arī biodinamiskās, organiskās) metodes strādājošie zemnieki izmanto vispārpieņemtu praksi, lai samazinātu cilvēka ietekmi uz vidi, vienlaikus nodrošinot pēc iespējas dabiskāku lauksaimniecības sistēmas darbību.

13.09.2011

Krūmmellenes – veselīgas un gardas ogas ikdienas uzturā

Latvijā jau no vissenākajiem laikiem kā garda oga un īpaši spēcīgs dabiskais ārstniecības līdzeklis ir pazīstamas meža mellenes, taču ar katru gadu Latvijā aizvien populārākas kļūst krūmmellenes, sauktas arī par augststumbra mellenēm.

13.09.2011

Kivi pozitīvās īpašības

Kivi lietošana uzturā palīdz saglabāt labu veselību. Šajā rakstā apkopotas piecas pozitīvas šī augļa īpašības, kas labvēlīgi ietekmē cilvēka veselību.

12.09.2011

Vieta, kur „ labam būs augt”

Jēkaba kazarmās, kur vēl pirms kāda laika atradās vīnu veikals, notiek rosība. Telpās valda kņada un mākslinieciska nekārtība, jo plānots, ka septembra pirmajā pusē šeit durvis vērs jauns restorāns.





03.08.2011

Higiēna ēdināšanas uzņēmumos vasarā

Higiēna ēdināšanas uzņēmumos vasarāPatlaban karstums nedaudz pierimis, tomēr vasara vēl turpinās, tāpēc jācer, ka arī siltais laiks vēl atgriezīsies. Karstumā uztura speciālisti iesaka izvēlēties vieglāku un pēc iespējas augļus un dārzeņus saturošu pārtiku. Tai pat laikā karstumā būtiski pievērst uzmanību arī dažādu produktu uzglabāšanai atbilstošā temperatūrā, lai tie ātrāk nesabojātos. Īpaši svarīgi tas ir arī kafejnīcās, restorānos un citos ēdināšanas uzņēmumos, kuros ik dienas apgrozās un mielojas pat vairāki simti cilvēku.

02.08.2011

Veselīgs uzturs

Mūsdienās veselīgam uzturam kļūst arvien lielāka nozīme, Pasaules Veselības organizācija ir izdevusi 5 vienkāršas rekomendācijas veselīgākam uzturam

Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts