Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

19.01.2012

Red Bull Keiptaunas biroja interjers

Populāro zīmolu biroju interjeriem laiks pievienoties arī Red Bull. 540 kvadrātmetru lielā biroja interjeru veidojusi Keiptaunā bāzētā arhitektūras firma COA.

19.01.2012

Pisko

Pisko ir muskata dzimtas vīnogu vīna destilācijas produkts ar alkohola saturu no 35 – 50%. Samērā līdzīgi dzērieni ir grapa un čača, tomēr šī dzēriena ražošanā neizmanto vīnogu atlikumus. Destilācija notiek izmantojot tīru vīnogu vīnu. Dzērienu iztur buka un ozolkoka mucās, taču arī pie brendija Pisco pieskaitīt nevar, jo dzēriens tiek pakļauts tikai vienai destilācijai un izturēts mucās tiek pavisam mazu laiku.

21.12.2011

Atklāta intervija ar bārmeņu Guru – Andri Reizenbergu

Ārā ir patīkami silts novembra vakars. Ieejot „B-bārā, restorānā” rodas sajūta, ka tiec nodalīts no realitātes. Tur valda mierpilna un relaksēta atmosfēra. Ausis lutina maigas džeza melodijas. Aiz bāra letes pats Andris ar menedžeri cītīgi gatavojas Ziemassvētku noskaņu ieviešanai, plānojot, kur un kā izvietot lampiņu virteni.

12.12.2011

Nē slidotavai pie manām durvīm!

Beidzot snieg – skaisti, bet tas nozīmē, ka jābūt arī īpaši uzmanīgiem, lai kaut kur nepaslīdētu un neveiksmīgi nepakristu.

08.12.2011

Kāpēc rapšu eļļa ir tik vērtīga?

Labi sabalansēts uzturs, kurā uzturvielas ir atbilstošā daudzumā, uzlabo mūsu veselību, izskatu un pašsajūtu. Ikdienas ēdienkartē viena no svarīgākajām sastāvdaļām ir tauki, kas nodrošina daudzas būtiskas organisma funkcijas, turklāt tas ir enerģijas avots. Ikdienas ēdienkartē ir ieteicams lietot augu eļļu, jo tā ir veselīga. Šī eļļa satur maz piesātināto taukskābju un daudz nepiesātināto taukskābju.

06.12.2011

Sake

Sake vēsture
Japānas tradicionālā rīsu vīna – sake pirmsākumi meklējami Ķīnā 4000 gadu p.m.ē., bet Japāņi bija pirmie, kas uzsāka dzēriena masveida ražošanu. Sākotnējo rīsu slīpēšanas metodi nevar uzskatīt par īpaši higiēnisku.

06.12.2011

Wine Spectator TOP 100

Viens no populārākajiem vīnu žurnāliem Wine Spectator ASV nopublicējis savu ikgadējo vīnu TOP 100.

30.11.2011

Saldumu pasaulē

Saldais ēdiens svētkos un ikdienā ir kā patīkams punkts uz „i”. Bez saldā ēdiena dažkārt šķiet, ka maltītei kaut kas pietrūcis.

25.11.2011

Kā veidojas single malt?

Single malt īpašības, kvalitāti un faktūru nosaka vairāki faktori, ieskaitot alkoholu, ūdeni un dažādu garšu salikumu, kā piemēram vanilīnu. Pat neliela ietekmējošo faktoru proporciju atšķirība var ietekmēt viskija garšas īpašības gan pavisam nedaudz, gan ļoti kardināli.


08.11.2011

Sasildīt sevi „no iekšpuses”


Šogad rudens mūs lutinājis ne pa jokam, bet ziema neatgriezeniski nāk. Arvien biežāk vakaros gribas ieritināties siltā segā un nedarīt neko, ja nu vienīgi iemalkot karstu dzērienu, sajust kanēļa smaržu un kliedēt iestājušos tumsu.

27.10.2011

Kā ēst un dzīvot ekoloģiskāk?

Bioloģiskā lauksaimniecībā audzētu pārtikas produktu ražošanā nav izmantots mākslīgais mēslojums, ķīmiskas piedevas – nekādi pesticīdi, insekticīdi, herbicīdi, un ir paaugstinātas dzīvnieku labturības prasības. Ekoloģiski tīri audzēta pārtika ir daudz garšīgāka. Augļi un dārzeņi ir sulīgāki un garšas ziņā bagātāki.

25.10.2011

Moldovas brendiji

Moldova visā pasaulē ir plaši pazīstama ne tikai kā valsts, no kuras nāk izcili vīni ar senu un tradīcijām bagātu ražošanas vēsturi, bet arī kā valsts, kas ražo un piedāvā citiem baudīt augstas kvalitātes brendiju, kas gatavots no augstvērtīga vīnogu spirta, izturēts ozolkoka mucās un kuram piemīt zeltaina dzintara krāsa, patīkams aromāts un maiga garša.

14.10.2011

Ekoprodukts. Kas tas ir un kur to nopirkt?

Pēdējos gados arvien aktuālāks kļūst jautājums par ekoloģiju, kā arī arvien vairāk cilvēku sāk pievērsties ekoloģiskam – zaļam dzīvesveidam. Zaļā dzīvesveida neatņemama sastāvdaļa ir ekoloģiska pārtika.

13.10.2011

Patiesība par ledu

Atdzesētus dzērienus lietoja jau senie grieķi un romieši, kas tos, īpaši vīnu, atdzesēja ar sniegu vai ledu. Priekšrocības, ko sniedza impērijas plašumu daudzie ledāji, gan baudīja tikai izredzētie elites pārstāvji, kas varēja atļauties transportēt aukstās preces kilometriem tālu līdz saviem namiem Vidusjūras piekrastē.

19.09.2011

Labākais Austrālijas vīna zīmols ''Jacob’s Creek''

Vīnu industrijā vadošais starptautiskais izdevums Drinks International savā augusta-septembra izdevumā ir publicējis sarakstu ar labākajiem vīniem, kurā Jacob’s Creek ir atzīts par vienu no pasaulē atpazīstamākajiem vīna zīmoliem, ierindojot to saraksta trešajā vietā aiz Spānijas Torres un Čīles Concha Y Toro.

16.09.2011

Alus uz pulvera mucas

Vai mūsu laikos ir viegli darīt putojošo dzērienu?
Alus tradīcijas Latvijā ir daudz bagātākas un spilgtākas nekā Lietuvā vai Igaunijā, tomēr vietējās varas iestādes dara visu, lai šī dzēriena ražotāji te ciestu vairāk nekā visļaunākajās paģirās: smacē ar nodokļiem, mazajām darītavām nepiešķir akcīzes atlaides, vispār nekādi nepalīdz.

15.09.2011

17 fakti par viskiju

Ja uz pudeles rakstīts "whisky" - tad varam būt droši ka tas ražots Skotijā. Ja "whiskey", tad jebkur citur, bet ne Skotijā.


13.09.2011

Bioloģiski ražoti produkti, kā pie tiem tikt

Pēc bioloģiskās (arī biodinamiskās, organiskās) metodes strādājošie zemnieki izmanto vispārpieņemtu praksi, lai samazinātu cilvēka ietekmi uz vidi, vienlaikus nodrošinot pēc iespējas dabiskāku lauksaimniecības sistēmas darbību.

13.09.2011

Krūmmellenes – veselīgas un gardas ogas ikdienas uzturā

Latvijā jau no vissenākajiem laikiem kā garda oga un īpaši spēcīgs dabiskais ārstniecības līdzeklis ir pazīstamas meža mellenes, taču ar katru gadu Latvijā aizvien populārākas kļūst krūmmellenes, sauktas arī par augststumbra mellenēm.

Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts