Raksti
27.03.2012
Degustējamie produkti: Saulainais pesto, Svaigu zaļumu pesto, Tomātu -bazilika pesto, Ķiploku brušeta
15.03.2012
38% Latvijas iedzīvotāju plāno ceļot biežāk, nekā pagājušajā gadā.
14.03.2012
14.03.2012
Kā pierādījies biroja “Dabīgs Produkts” tirgus izpētē, uzņēmumi, kas nodarbojas ar dabīgu produktu ražošanu, meklējot labākos variantus preču iepakošanai, visbiežāk izvēlas kartonu, atzīstot to par ekoloģisku, vizuāli, kā arī funkcionāli piemērotu.
03.03.2012
Austrija , Zalcburga, Hotel Goldener Hirsch
http://www.starwoodhotels.com/
Viesnīca Goldener Hirsch atrodas Zalcburgā vecpilsētas vidū, tā ir viena soļa attālumā no mājas, kurā dzīvoja slavenais komponists Mocarts. Šī vieta ir populāra arī ar klasiskās mūzikas svētkiem un festivāliem. Viesnīcas interjerā dominē senatnīgs stils. Restorānā ir augstā līmeņa serviss , kur var nobaudīt vietējās izcelsmes vīnus un gardus ēdienus.
07.02.2012
19.01.2012
Populāro zīmolu biroju interjeriem laiks pievienoties arī Red Bull. 540
kvadrātmetru lielā biroja interjeru veidojusi Keiptaunā bāzētā
arhitektūras firma COA.
19.01.2012
Pisko ir muskata dzimtas vīnogu vīna destilācijas produkts ar alkohola
saturu no 35 – 50%. Samērā līdzīgi dzērieni ir grapa un čača, tomēr šī
dzēriena ražošanā neizmanto vīnogu atlikumus. Destilācija notiek
izmantojot tīru vīnogu vīnu. Dzērienu iztur buka un ozolkoka mucās, taču
arī pie brendija Pisco pieskaitīt nevar, jo dzēriens tiek pakļauts
tikai vienai destilācijai un izturēts mucās tiek pavisam mazu laiku.
21.12.2011
Ārā ir patīkami silts novembra vakars. Ieejot „B-bārā, restorānā” rodas
sajūta, ka tiec nodalīts no realitātes. Tur valda mierpilna un relaksēta
atmosfēra. Ausis lutina maigas džeza melodijas. Aiz bāra letes pats
Andris ar menedžeri cītīgi gatavojas Ziemassvētku noskaņu ieviešanai,
plānojot, kur un kā izvietot lampiņu virteni.
12.12.2011
Beidzot snieg – skaisti, bet tas nozīmē, ka jābūt arī īpaši uzmanīgiem, lai kaut kur nepaslīdētu un neveiksmīgi nepakristu.
08.12.2011
Labi sabalansēts uzturs, kurā uzturvielas ir atbilstošā daudzumā, uzlabo
mūsu veselību, izskatu un pašsajūtu. Ikdienas ēdienkartē viena no
svarīgākajām sastāvdaļām ir tauki, kas nodrošina daudzas būtiskas
organisma funkcijas, turklāt tas ir enerģijas avots. Ikdienas ēdienkartē
ir ieteicams lietot augu eļļu, jo tā ir veselīga. Šī eļļa satur maz
piesātināto taukskābju un daudz nepiesātināto taukskābju.
06.12.2011
Sake vēsture
Japānas tradicionālā rīsu vīna – sake pirmsākumi meklējami Ķīnā 4000
gadu p.m.ē., bet Japāņi bija pirmie, kas uzsāka dzēriena masveida
ražošanu. Sākotnējo rīsu slīpēšanas metodi nevar uzskatīt par īpaši
higiēnisku.
06.12.2011
Viens no populārākajiem vīnu žurnāliem Wine Spectator ASV nopublicējis savu ikgadējo vīnu TOP 100.
30.11.2011
Saldais ēdiens svētkos un ikdienā ir kā patīkams punkts uz „i”. Bez saldā ēdiena dažkārt šķiet, ka maltītei kaut kas pietrūcis.
25.11.2011
Single malt īpašības, kvalitāti un faktūru nosaka vairāki faktori,
ieskaitot alkoholu, ūdeni un dažādu garšu salikumu, kā piemēram
vanilīnu. Pat neliela ietekmējošo faktoru proporciju atšķirība var
ietekmēt viskija garšas īpašības gan pavisam nedaudz, gan ļoti
kardināli.
10.11.2011
Lai siltāk un labāks noskaņojums, lūk, dažas karstu kokteiļu receptes, kuras var mēģināt sagatavot arī mājās.
08.11.2011
Šogad rudens mūs lutinājis ne pa jokam, bet ziema neatgriezeniski nāk.
Arvien biežāk vakaros gribas ieritināties siltā segā un nedarīt neko, ja
nu vienīgi iemalkot karstu dzērienu, sajust kanēļa smaržu un kliedēt
iestājušos tumsu.
27.10.2011
Bioloģiskā lauksaimniecībā audzētu pārtikas produktu ražošanā nav
izmantots mākslīgais mēslojums, ķīmiskas piedevas – nekādi pesticīdi,
insekticīdi, herbicīdi, un ir paaugstinātas dzīvnieku labturības
prasības. Ekoloģiski tīri audzēta pārtika ir daudz garšīgāka. Augļi un
dārzeņi ir sulīgāki un garšas ziņā bagātāki.
25.10.2011
Moldova visā pasaulē ir plaši pazīstama ne tikai kā valsts, no kuras nāk
izcili vīni ar senu un tradīcijām bagātu ražošanas vēsturi, bet arī kā
valsts, kas ražo un piedāvā citiem baudīt augstas kvalitātes brendiju,
kas gatavots no augstvērtīga vīnogu spirta, izturēts ozolkoka mucās un
kuram piemīt zeltaina dzintara krāsa, patīkams aromāts un maiga garša.
14.10.2011
Pēdējos gados arvien aktuālāks kļūst jautājums par ekoloģiju, kā arī
arvien vairāk cilvēku sāk pievērsties ekoloģiskam – zaļam dzīvesveidam.
Zaļā dzīvesveida neatņemama sastāvdaļa ir ekoloģiska pārtika.
13.10.2011
Atdzesētus dzērienus lietoja jau senie grieķi un romieši, kas tos, īpaši
vīnu, atdzesēja ar sniegu vai ledu. Priekšrocības, ko sniedza impērijas
plašumu daudzie ledāji, gan baudīja tikai izredzētie elites pārstāvji,
kas varēja atļauties transportēt aukstās preces kilometriem tālu līdz
saviem namiem Vidusjūras piekrastē.