Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

12.12.2011

Nē slidotavai pie manām durvīm!

Beidzot snieg – skaisti, bet tas nozīmē, ka jābūt arī īpaši uzmanīgiem, lai kaut kur nepaslīdētu un neveiksmīgi nepakristu.

Protams, svarīgi ir pašam vienmēr skatīties, kur kāja tiek likta, taču būtiski ir “profilaktiski” pasākumi, tāpēc šur tur ielu malās parādās kastes ar smiltīm, uz ietvēm un ielas braucamās daļas tiek kaisīta sāls. Kad snieg un kūst, nedienas rada no jumtiem pilošās lāstekas, kas ieejas ēkās padara par slidotavu. Tāpēc arī dažādu iestāžu vadītājiem būtu jāpadomā par savu klientu drošību, lai klientiem būtu droši un patīkami pie jums iegriezties jebkuros laika apstākļos.Fasāde un ēkas ieeja parasti ir iestādes seja, tāpēc ir svarīgi, lai tā radītu patīkamu iespaidu un garāmgājējiem nebūtu jālauza galva, kā nokļūt līdz durvīm bez zilumiem un lūzumiem.

Tradicionāli var izmantot sāli un smiltis, lai nodrošinātu drošu soli klientiem, kas vēlas pārkāpt restorāna, viesnīcas, kafejnīcas slieksnim. Tas ir salīdzinoši lēti, un varētu pat teikt, ka tā ir pārbaudīta vērtība.

Tomēr valstīs, kur ziema nav dabas stihija, bet ierasta parādība, rodas jaunas idejas par to, kā nodrošināties pret paslīdēšanu un pakrišanu. Patlaban ražotāji piedāvā alternatīvas tradicionālajiem materiāliem, piemēram, atledošanas granulātu.

SIA “Merida-Latvija” pārstāvis Kristaps Bērziņš stāsta, ka atledošanas granulāts ir ļoti ekonomisks lietošanā, jo pietiekot ar 20 gramiem šī materiāla uz vienu kvadrātmetru virsmas. Sastāvā tam nav kaisāmās sāls, tāpēc tas ir draudzīgs videi un augiem. Tas nerada aizdambējumus kanalizācijas sistēmās, jo pilnībā izšķīst ūdenī. Granulāts kaisāmo virsmu uzreiz padara neslīdīgu. Turklāt tas nav kaitīgs dzīvnieku ķepām un ir efektīvs pie temperatūras līdz pat –40oC.

Lai patīkama ziema, lai slidotava ir tikai tur, kur tai jābūt, lai apmierināti klienti un mazāk traumu!


Ilze Mežniece

  

Saistītie raksti

Uztura mācība. Produkti, kurus ieteicams ēst termiski apstrādātus
Garda mērce (recepte)
Saldumu meistarklase „Avokado" garšvielu veikaliņā
Kobe beef
Der zināt


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts