Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti


20.01.2011

Garšvielu kokteilis virtuvē

Dažus gadu desmitus atpakaļ, lielākoties, Latvijas virtuvē garšvielas izmantojām salīdzinoši reti  un to izvēle nebija liela. Zupu ēdot, varēja uzkost kādu piparu vai sajust lauru lapu, ābolmaizei tika uzbērts kanēlis un dārzā varēja savākt magoņu sēklas, konservējot tika izmantotas krustnagliņas un citas garšvielas. Šodien virtuves skapīšos arvien plašāks laukums tiek ierādīts garšvielām, kuras ieceļojušas no dažādām pasaules malām, papildinot tik ierastos kartupeļus vai cūkas cepeti  ar specifisku aromātu un garšu.

14.12.2010

Alkoholisko dzērienu pirmsākumi

Šodien daudzu svētku svinēšanu, izklaidi un pat ikdienas atslodzi pēc grūtās darba dienas, īpaši mūsu platuma grādos, nereti pavada dažādu alkoholisku dzērienu baudīšana. Dažiem tas nepieciešams, lai atbrīvotos, citiem, lai relaksētos, vēl citiem veicina miegu vai arī tieši pretēji – agresiju. Taču apreibinošas vielas un alkoholiskie dzērieni ir pazīstami jau sen tikai laika gaitā ir mainījies to pielietojums, ražošana un dzērienu veidi.


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts