Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

22.06.2011

El Bulli – pasaulslavens restorāns ar neredzētiem ēdieniem

El Bulli Spānijā pavisam noteikti ir aprunātākais un izdomas bagātākais restorāns pasaulē, kas gadā saņem 1 000 000 rezervāciju pieteikumu, no kuriem tikai 8 000 laimīgo tiešām tiek pie galdiņa prestižajā restorānā.

Ferran Adrià – šefpavārs, kas El Bulli nopelnīja pasaules slavu, pats būdams slavenākais cilvēks Spānijā, un ir nosaukts par labāko šefpavāru pasaulē.

Kopš 2002. gada El Bulli 5 reizes ir atzīts par labāko pasaulē un dēvēts par planētas lielāko ideju ģeneratoru ēdienu gatavošanas augstajā mākslā.




Margarita

Vakars El Bulli vienmēr sākas ar kokteili. Šoreiz tas ir Margarita, pasniegts sasalušā ledus kubā ar sāls putām kā garnējumu.




Olivas Sféricas

Sfēriskās olīves – Margarita jāpasniedz ar olīvi. Taču šī nav parasta olīve, jo, kad to ieliek mutē, var just, kā tās plānā ārējā kārtiņa momentāni izkūst un mute piepildās ar intensīvu olīves šķidrumu. El Bulli šefpavārs ir parūpējies radīt olīvi, kas garšas ziņā pārspēj dabā sastopamo.




Muelle de aceite de oliva virgen

Tas, ko redzat bildē, nav rotaļlieta, bet gan olīvu eļļas spirāle. Tā tiek pasniegta dārglietu kastītē, it kā norādot uz olīvu eļļu un sāli kā Spānijas dārgumiem. Olīvu spirāle ir jāieliek mutē, kur tā uzreiz izšķīst.




Disco de mango

Gandrīz caurspīdīgās plāksnītes ir mango augļa šķēlītes, kuras pasniedz ar olīvu pastu.




Nube de palomitas

Popkorna mākonis – šī bumba ir 10 cm diametrā, paredzēta apēst ar vienu piegājienu. Kā? Ieliekot šo „mākoni” mutē, tas mirklī saraujas, atstājot vienīgi popkorna garšu.




Huevo de oro

Zelta ola – ieliekot karoti ar olu mutē, kraukšķīgais ārējais slānis pārplīst un siltais olas dzeltenums sajaucas ar saldā apvalka karameli un sāls kristāliņiem.




Caviar sférico de melon

Melones kaviārs – šefpavāra joks. Kaviārs pārvērsts saldas sulas imitācijā ar melones un marakujas garšu. Lai vēl vairāk liktu apjukt, tas ir iepakots El Bulli kopijā no irāņu kaviāra bundžas.

 


Variación roja

Un visbeidzot deserts – sarkanās variācijas. Ogas, kas izgājušas kaltēšanu, ledus sausināšanu un sildīšanu vakuumā, ar savu intensīvo garšo balansē ar maigajām, vieglajām putām. Izcili!

  

Saistītie raksti

Pavāri ir pieprasītāko profesiju TOP augšgalā
Pasaulē ietekmīgākā šefpavāra Hestona Blūmentāla neparastākās receptes
Jūrmalā būs vairākas meistarklases “Ēdam labi”
Lai dzīvo stiprais kuņģa-zarnu trakts! Saruna ar prof. Anatoliju Danilānu.
4.- 7. septembrim izstāde "Riga Food 2014”


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts