Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

07.06.2012

Viesistabas kursu plāns jūnijs- jūlijs

12.jūnijs 18:00   Pasaules vīnu modes tendences. Rozā vīni. Vīna vakariņas kopā ar vīnzini Gintu Sniedzi un šefpavāru Normundu Šaiteru.

 Rozā vīni (sārtvīni) pēdējos gados ir strauji iekarojuši stabilu vietu mūsu vīna plauktos. Bet cik daudz mēs par tiem zinām? No kurienes tie nāk un kādas ir to garšas atšķirības. Kurš no tiem ir Rose, Claret, Chiaretto? To visu un vēl vairāk pastāstīs vīnzinis Gints Sniedze. Par atbilstošu maltīti rūpēsies Viesistabas šefpavārs Normunds Šaiters. Cena Ls 30.

 7.jūnijs 13:00   Mazo Viesistabas draugu gatavošanās Līgo un Jāņu svinēšanai ar pašu gatavotiem kārumiem un gardumiem.


Ik sezonas Viesistabas nodarbība bērniem. Ieteicamais bērnu vecums no 4 – 10 gadiem.

Gatavosim vasarai piemērotus našķus no svaigām ogām un dārza labumiem. Kopā ar šefpavāru gatavosim tradicionālos Līgo pīrādziņus, zemenes šokolādē uz iesmiem, mazās zemeņu/rabarberu maizītes, biezpiena namiņus, pastilas un „uzpūsto” rīsu un šokolādes konfektes. Gatavosim kopā ar konditorejas meistari Ingu Kalniņu. Cena Ls 20.

 
17.jūnijs 18:00   Tradicionālie sieri latviešu gaumē.

Kursu vadīs Kūkotavas vadošā konditore Maija Kaire un Tallink Riga šefkonditors Jānis Kairis. Viņi rādīs un mācīs kā pagatavot tradicionālo Jāņu sieru izmantojot pavisam ierastus produktus, kā arī gatavot dažādu šķirņu sierus un kā sieru padarīt par īpašu ēdienu ar atmiņā paliekamu garšu. Iemācoties gatavot savu Jāņa sieru, varēsiet recepti pilnveidot un kā īpašu dārgumu nodot nākamajai paaudzei! Dažādu sieru gatavošanu varēsit padarīt par savu svētku neatņemamu sastāvdaļu! Cena Ls 25.

18.jūnijs 18:00   Neparastā Francijas vasara. Gatavojam kopā ar Inga Kalniņu.

Vasara Francijā! Viegls Vidusjūras vējš, saulriets Kannās, Provansas pļavu rūgtais aromāts, lavandas lauki.

Vieglas jūras veltes, dažādi augļi un dārzeņi, izsmalcinātas salātu mērces un vīns.....

Tā ir maza daļiņa Francijas sajūtām, kas nāk prātā dzirdot par vasaru Francijā. Šo sajūtu aromātā, skatā un garšas pieskārienā mums sola, prestižu Francijas kulinārijas skolu absolvente un Francijas virtuves pārzinātāja Inga Kalniņa. Šoreiz gatavosim: zaļo pupiņu salātus ar šalotes sīpoliem, zosu aknu pastēti un Parmezāna sieru; Oeufs cocotte ar garšvielām; “lettuce” salātu kremzupu ar grauzdiņiem un nobeigumā mīdijas franču gaumē! Cena Ls 25.
19.jūnijs 18:00   Vjetnamas ielu ēdiens. Kārlis Roberts Celms.

Vienīgais pavārs Latvijā, kurš pabeidzis prestižo Le Cordon Bleu pavārskolu San Francisko Kalifornijā, strādājis Amerikā un Eiropā, pirms sešiem gadiem atgriezies Latvijā, lai dalītos ar mums savā meistarībā. Kārlis rādīs tik neparasto Vjetnamas ielu ēdienu gatavošanu. Paskaidros autentiskās Vjetnamas virtuves īpatnības un ļaus izgaršot tās nianses. Ēdienkartē: nem cua with nuac cham –cepti krabju rullīši ar vjetnamiešu uzkodu mērcīti, Bhan Mi – cūkgaļas sendvičs vjetnamiešu gaumē, Pho-Liellopa zupa ar rīsu nūdelēm, che con ong- saldā ingvera kūka ar rīsiem un sezama sēklām! Cena Ls 25.
26. jūnijs 18:00  Kaspara Jansona dienasgrāmata.

Turpinās Hotel Bergs un Rūmenes muižas šefpavāra Kaspara Jansona meistarklašu cikls. Dienasgrāmata sākta „rakstīt” janvārī un tiks pabeigta decembrī. Šobrīd piedāvājam šī cikla sesto nodarbību „Jūnija ēdieni”. Cena Ls 25.
1.jūlijs 13:00      Kafijas akadēmijas nodarbība „Kā garšīgi, veselīgi un pareizi dzert kafiju”.

Nodarbībā mācīsimies vairākus kafijas pagatavošanas veidus, Ēvalds Rihters dalīsies mājas kafijas receptēs, un parādīs kā kā arī mājās pagatavot izcili garšīgu kafiju visdažādākajos veidos,piemēram, espresso, kapučīno, cafe latte un citus. Cena Ls 20.

 

2.jūlijs 18:00      Francijas klasiskie ēdieni.

 

Turpināsim iedziļināties un mācīties gatavot franču iemīļotos ēdienus. Šoreiz - Dienvidfrancijas ēdieni. Izzināsim mājas virtuvi šajā Francijas daļā. Kursu vadīs franču virtuves lietpratēja Inga Kalniņa. Cena Ls 25

 

3.jūlijs 18:00      Daudzveidīgās garneles.

 

Garneles, šķiet, mūžīgi populāras. Varbūt tāpēc, ka tās ir mazliet saldas, vai arī tāpēc, ka tām nav ļoti izteikta jūras garša un smarža. Tās labi pieņem dažādus aromātus un ir labi izmantojamas dažādu reģionu virtuvēs – gan pikantajos un asajos Āzijas ēdienos, gan grilētas un marinētas Vidusjūras virtuvē. Viesistabas šefpavārs Normunds Šaiters ieskicēs dažas no garšīgajām iespējām kā mēs varam izmantot garneles savā virtuvē. Cena Ls 30.00

 

4.jūlijs 18:00      Viskiju pasaulē.

 

Viskija rašanās vēsture, atšķirības starp reģioniem, kur to gatavo, kā arī labākie ēdiena kompanjoni viskijam. Ar šo nodarbību turpināsim dažādu stipro dzērienu izzināšanu. Vakariņas gatavos mūsu šefpavārs Normunds Šaiters, un viskiju skaidros vīnzinis Gints Sniedze. Cena Ls 35.00

 
8.jūlijs 17:00      Vīna skola. Ceturtā nodarbība ar Irinu Sjomočkinu Tēma: Francijas vīni

Vīna darīšana Francijā. Tik neatkārtojami un valdzinoši. Atšifrējot vīna etiķeti, jums franču vīnu pasaule vairs nebūs sveša. Francijas karte, reģionu un vīnogulāju klasifikācija. Kā lasīt franču vīna etiķeti. Franču vīnu terminu paskaidrojums. Lekcijas laikā ir 5 vīnu degustācija un piemeklēts galvenais ēdiens. Cena Ls 25.
9.jūlijs 18:00      Vasaras dārzāji un sēnes mūsu virtuvē.
Ecocatering šefpavārs Rihards Fridenbergs-Kalniņš ir viens no ekoloģiski tīru produktu izmantošanas aktīvistiem. Iepazīstoties ar Viesistabas viesiem, viņš šoreiz piedāvās izzināt interesantās svaigo zemeņu  garšas buķeti dažādos ēdienos, eksperimentēs ar pirmajām ogām un gastronomiski rotaļāsies ar tikko lasītām sēnēm. Cena 25 Ls
10.jūlijs 18:00    Vasaras garšaugu izmantošana ēdienu piedevās.
Tik pazīstamais baziliks, pētersīlis, lociņi, timiāns. Protams arī piparmētra un dilles. Kādi garšaugi ir piemājas dobē un kur pareizi un interesanti tos izmantot? Kas ir salsa verde, kā gatavo un izmanto dažādu variāciju pesto? Kuri garšaugi der pie zivs un kuri pie gaļas vai dārzeņiem? Dažādās kombinācijās  veidosim,  savienosim garšaugus gardai vasaras vakara maltītei ar ģimeni vai draugiem! Meistarklasi vadīs garšaugu eksperts Normunds Šaiters. Cena Ls 25.
11.jūlijs 18:00    Tradicionālā Vidusjūras virtuve vasaras noskaņās. Jaunums!!! Meistarklase Krievu valodā.
Sergejs Siporovs ir šefpārs, kurš  trīs gadus strādājis, mācījies un pilnveidojis savas zināšanas un garšas izjūtas -Anglijā-divu Michelin zvaigžņu restorānā Le Manoir aux Quat’Saisons pie patrona Raymond Blanc, stažējies Helsinkos divu Michelin zvaigžņu restorānā Chez Dominique  pēc tam Latvijā strādājis tādos zināmos restorānos kā –Monterosso, Radisson Daugava un citos.
Meklējot jaunas garšas pazīstamos ēdieno,s Sergejs gatavos un viesiem mācīs: tomātu tartes ar vasaras zaļumiem, pesto un balzāmetiķi, tradicionālo Gaspačo ar brusketu un olīvu tapenādi, pamatēdienā gatavosim vistas krūtiņu ar parmas šķiņķi, mozarellas sieru un baklažāniem vīna rozmarīna mērcē. Desertā būs svaigu ogu panna cotta ar karameļu cepurīti. Cena Ls 25.
15.jūlijs 13:00    Dažādas konfektes bērnu prieks un izsmalcināts deserts. Gatavosim paši.
Smalkās konfektes TRIFELE radusies Francijā 1895.gada decembrī. Klasiski tā gatavota no smalkas šokolādes masas, kura lēni kūst uz mēles. Taču, mūsdienās, trifeles gatavo no dažādām gardām lietām. Bērnībā lielākais kārums bija kondensētā piena bundžiņa,taču tagad varam no tā  gatavot karameles. Kūkotavas meistare Maija Kaire un Tallink Hotel Riga galvenais konditors Jānis Kairis mācīs gatavot piena konfektes, ļoti dažādas trifeles un ne tikai tās... Cena Ls 25.

16.jūlijs 18:00    Vidusjūras konditoreja.

 

Vidusjūra apskalo Itāliju, Franciju, Spāniju, Grieķiju, Turciju....... ļoti dažādas valstis ar ļoti dažādām virtuvēm, taču visās ļoti mīl saldumus. Ar Vidusjūras valstu konditoreju mūs iepazīstinās konditore Inga Kalniņa. Kopā gatavosim: pannā ceptus persikus un zemenes ar rozmarīnu, šokolādes-aveņu tarti, Katalānas krēmu, mazās tartes ar pistāciju krēmu un avenēm, grieķu filo mīklas sāļo siera kūku. Cena Ls 25.

 

23.jūlijs 18:00    Klasisko suši pagatavošana.

Suši ir kļuvis par vienu no populārakajiem ēdieniem pasaulē. Mēs Viesistabā mācīsimies suši gatavot kopā ar Hotel Bergs un Rūmenes muižas virspavāru Gati Grosbergu. Gatavosim Laša filejas futomaki, avokādo un krabju gaļas futomaki, tīģergarneļu un mango futomaki, laša filejas un garneļu nigiri. Cena Ls 30.

 

24.jūlijs18:00     Kaspara Jansona dienasgrāmata.

 

Hotel Bergs un Rūmenes muižas šefpavārs jau septīto reizi rakstīs savas kulinārās dienasgrāmatas lappusi. Meistarklasē tiek gatavoti vairāk kā pieci dažādi ēdieni (uzkodas, pamatēdieni un deserts, kuriem tiek piemeklēti saderīgi vīni. Tā ir bauda, gan vēderam, gan acīm, vērojot kā mākslinieks rada ēdiena mākslu. Kaspara Dienasgrāmatas- septītā lappuse „Jūlija ēdieni” . Cena Ls 25.

 

29.jūlijs 13:00    Kafijas akadēmijas nodarbība: Aukstās kafijas un kafijas kokteiļi.

 

Kafija var būt auksta? To var pasniegt ar ledu? Dažādus aukstās kafijas pagatavošanas knifus un receptes demonstrēs Meln kafijas galvenais eksperts Ēvalds Rihters. Cena Ls 20.

 
Kursi notiek:

Viesistabā Kazarmās

Jēkaba kazarmās, Torņa ielā 4 – 2B, otrajā stāvā, Rīga, LV-1050
Pieteikšanās:

Telefoni: 27003849, 27039379, 26272179

E-pasti: kristine@macibucentrs.com; agate@macibucentrs.com; pasts@macibucentrs.com 
Apmaksas kārtība:

Par kursiem iespējams norēķināties veicot pārskaitījumu, skaidrā naudā, kā arī ar maksājumu karti uz vietas Viesistabā.

Grupām lielākām par 3 personām priekšapmaksa obligāta!

 

  

Saistītie raksti

Pētījums: Gaujas nacionālais parks ir viena no tūrisma biznesam piemērotākajām vietām Latvijā
Ziemassvētku pikantā ābolu un valriekstu kūka (recepte)
Lai dzīvo stiprais kuņģa-zarnu trakts! Saruna ar prof. Anatoliju Danilānu.
Uztura mācība. Pareiza uztura mīti un stereotipi
Džeimija Olivera gardie Ziemassvētku cepumi (recepte)


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts