Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes -

Salāti un uzkodas Zupas un buljoni zupas Pamatēdieni Jēra gaļas pamatēdieni Konditoreja, miltu izstrādājumi Konditorea, miltu izstrādājumi konditorija, miltu izstrādājumi Dzērieni bezalkoholiskie Dzērieni ar alkoholu Medījumu gaļa Piedevas pamatēdieniem Zivju pamatēdieni Zivju pamatēdieni Deserti Latviešu tradicionālie ēdieni Āzijas virtuve Ievārījumi, džemi, kompoti Ievāriīumi, džemi kompoti

07.12.2014

Brieža cepetis ar brūkleņu/rozmarīna mērci un kāļu biezeni

4 porcijām nepieciešams:
1 kg brieža gaļas, mugura bez kaula


Marinādei:
Pus tējkarote malta kanēļa
Pus tējkarote malta zvaigžņu anīsa
Pus tējkarote drupinātu melno piparu
Pus tējkarote sausa, malta koriandra
Pus tējkarote malta kardamona
1 ēdamkarote brūnā cukura
Sāls pēc garšas
Visu sajauc, liek brieža gaļai virsū un marinē 1 diennakti.

07.12.2014

Puķkāpostu un topinambūru krēms ar meža sēnēm un grauzdētiem riekstiem

1 kg topinambūru
150 g šalotes sīpolu
100 g seleriju kāts
200 g fenhelis
500 g puķkāposts
100 g sviests
100 g saldais krējums

Garšai:
pus tējkarote rīvēta muskatrieksta
1 kanēļa miza
drupināti melnie pipari
sāls pēc garšas

Gatavošana:
Apcep šalotes sīpolu, pievieno visas pārējās sastāvdaļas un pievieno 1 litru ūdens. Vāra uz vidējas uguns līdz visi produkti ir mīksti. Pasniedz ar grauzdētiem riekstiem un meža sēnēm.



07.12.2014

Rostbifs ar vīna mērci


Porciju skaits:
6 -7 porcijas

Pagatavošanas laiks: 2 stundas

Sastāvdaļas:

1½ kg liellopu gaļas fileja, attīrīta no cīpslām un liekajiem taukiem
2 tējkarotes sāls
1 tējk. piparu
1 sīpols
2 burkāni
5 dl ūdens
 

25.09.2014

Ķirbju cepumi

Sastāvdaļas:
1 krūze ķirbja biezeņa
½ krūze mandeļu eļļas (var izmantot arī cita veida eļļu vai sviestu)
½ krūze kļavu sīrupa (vai medus)
1 tējk. vaniļas ekstrakts
2 olas
1 krūze pilngraudu milti
1 tējk. dzeramā soda
1 tējk. malts kanēlis
¼ tējk. malts muskatrieksts
1/8 tējk. maltas krustnagliņas
1 krūze auzu pārslas
2 ēdamk. šokolādes gabaliņi

25.09.2014

Auzu cepumi

Sastāvdaļas (ap 70 cepumiem):
200 gr sviests
150 gr cukurs
2  olas
15-20 gr cepam pulveri 
200 gr milti
200 gr auzas 


26.08.2013

SĀTĪGAIS SNIEGA BUMBU GROZIŅŠ

SIA „Latvijas Piens” produkts Sniega bumbas ir atradis ideālo kombināciju ar SIA „Lāči” ceptuves Īstas rupjmaizes groziņiem. Divu pašmāju ražotāju izcili produkti. Baudiet svētkos un padariet ikdienu par svētkiem ar šīm vienkāršajām, bet gardajām uzkodām.
Sadarbības projekta laikā Sniega bumbas ar īpašo recepšu bukletiņu Jūs varēsiet iegādāties visos labākajos Latvijas veikalos.


Lāču” īstas rupjmaizes groziņš, salāta lapa, Sniega bumbas ar tomātiem un baziliku, šķiņķis, gurķis, dzērvene.


25.06.2013

MOJITO karstai vasarai

MOJITO karstai vasarai
Šī vasara sola svelmi, tādēļ mēs Jums piedāvājam veidu kā patīkami atsvaidzināties karstā dienā – ar Mojito dzērienu, taču bezalkoholisko versiju, lai varat to baudīt jebkurā laikā. Mojito ir salduma un svaigu citrusaugļu kombinācija ar piparmētru niansēm, kas padara to par iecienītāko vasaras kokteili.

28.03.2013

tunzivs steiks 4 personām

tunzivs steiks 4 personām
50 g sojas mērce
4 ēdamkarotes mīksta brūnā cukura
1 ķiploka daiviņa
1 tējkarote sezama eļļas
4 tunzivs steiki
2 gabali uz pusēm pārgriezti  „Pak Choi” (Ķīnas kāpostu paveids)
2 lieli uz pusēm pārgriezti laimi („zaļie citroni”) 
olīveļļa
2 sagriezti zaļie lociņi 
1 ēdamkarote grauzdētas sezama sēklas

Ielej sojas mērci un brūno cukuru nelielā katliņā un silda uz vidējas uguns, līdz cukurs izšķīst. Pievieno ķiplokus un sezama eļļu, noņem no uguns un atdzesē. Tunzivs steikus marinē sagatavotajā marinādē vismaz 1 stundu.
Pēc tam tos cep uz karsta grila 1-2 minūtes no katras puses. Ja steiku grib pilnībā izceptu, to attiecīgi cep ilgāk.
„Pak Choi” kāpostus liek ar griezto pusi un leju uz grila un cep 2 minūtes, pārliek bļodā un uzspiež tiem laima sulu, uzlej mazliet eļļas, pārber ar zaļajiem lociņiem, sezama sēklām, pieber sāli un piparus pēc garšas.
Liek uz šķīvjiem un pasniedz ar tunzivi.



28.03.2013

Lieldienu ēdienkartē ieteicams atteikties no „ziemīgi” treknajiem ēdieniem. Pavasara pasta 4 personām


Pavasara pasta 4 personām
400 g pastas (makaronu) „Penne”
200 g Savojas kāpostu vai spinātu 
100 g sasmalcināta bekona
1 vidējs, smalki sagriezts zilais sīpols 
100 g mīkstā kazas siera
rīvēts parmezāns (cietais siers) – pēc izvēles

Pastu vāra vieglā sālsūdenī. 2 minūtes pirms vārīšanās beigām tai pievieno Savojas kāpostus. Ja izmanto svaigos spinātus, tad tos pievieno 1 minūti pirms pasta gatava. Pēc tam lielāko daļu ūdens nolej, atstājot katlā pavisam nedaudz.
Uz pannas apcep bekonu, lai tas ir zeltaini kraukšķīgs, tad noņem no pannas un nosusina. Uz tās pašas pannas bekona taukos nedaudz apcep sīpolu (2-3 minūtes), līdz tas kļūst mīksts. Visu sajauc, ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens, kurā vārījusies pasta. Pēc tam pievieno kazas sieru. Liek traukos un pārkaisa ar rīvēto parmezānu.


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts