Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

25.09.2014

Ķirbju cepumi

Piedāvājam gardu un uzturvielām bagātu recepti cepumiem, kura galvenā sastāvdaļa ir šis varenais dārzenis. Ar šo interesanto uzkodu var cienāt viesus vai paņemt līdzi uz darbu kā vērtīgu enerģijas avotu. 


Sastāvdaļas:
1 krūze ķirbja biezeņa
½ krūze mandeļu eļļas (var izmantot arī cita veida eļļu vai sviestu)
½ krūze kļavu sīrupa (vai medus)
1 tējk. vaniļas ekstrakts
2 olas
1 krūze pilngraudu milti
1 tējk. dzeramā soda
1 tējk. malts kanēlis
¼ tējk. malts muskatrieksts
1/8 tējk. maltas krustnagliņas
1 krūze auzu pārslas
2 ēdamk. šokolādes gabaliņi

Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem. Ieziež to ar sviestu vai eļļu.
2. Vidēja lieluma bļodā ieliek ķirbja biezeni, mandeļu eļļu, (proteīnu pulveri, ja vēlaties), kļavu sīrupu (vai medu), vaniļas ekstraktu un olas, sajaukt visu ar mikseri vai blenderi. 
3. Piemaisa klāt miltus, sodu un minētās garšvielas, kamēr iegūst viendabīgu masu. 
4. Masu izvieto pannā ar atstarpēm, veidojot cepumu formu. Apbārsta ar šokolādes gabaliņiem.
5. Cep 12-15 minūtes cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Cepumi ir gatavi, kad, iespraužot un izvelkot zobu bakstāmo kociņu, tas paliek tīrs. 

  

Saistītie raksti

Horeca.lv iesaka: brieža gaļas steiks (2 personām), recepte
Grūbu putra ar meža sēnēm
Vēja kūkas
Biskvītu konfektes
Mazie rabarberu kēksiņi ar svaigi putotu bezē


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts