Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

14.09.2011

Ābolu dzēriens

Apm. 2 litri

Sastāvdaļas

2 kg skābu ābolu
4 citroni
1 l ūdens
15 g citronskābes
600 g Dansukker baltā smalkā cukura uz litru izkāsta šķidruma

 



Ābolus nomazgā un sakapā mazos gabaliņos. Liek katlā, pielej ūdeni, uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apm. 20 minūtes. Ļauj šķidrumam iztecēt caur audekla filtru 30 minūtes. No citroniem izspiež sulu un pielej to klāt ābolu šķidrumam. Katliņu izmazgā. Nomēra šķidruma tilpumu un ielej šķidrumu katliņā. Uzvāra, tad iemaisa iekšā cukuru. Pieliek citronskābi, visu uzvāra. Noņem putas. Lej karstās, tīrās pudelēs, aizvāko un uzglabā ledusskapī.







  

Saistītie raksti

Kartupeļu un kūpinātas gaļas sacepums
Lieldienu ēdienkartē ieteicams atteikties no „ziemīgi” treknajiem ēdieniem. Pavasara pasta 4 personām
Horeca.lv iesaka: brieža gaļas steiks (2 personām), recepte
Zemeņu ievārījums ar balsamico etiķi un melnajiem pipariem
Sviesta mīklas kūka ar ābolu mērci


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts