Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

08.11.2015

Foreles sālīšana


Galvu atdala slīpi (nevis taisni), to iegriežot no abām pusēm.

Izņem muguras asaku un sānu asakas, nogriež spuras. Rūpīgi nosusina ar sausu drāniņu vai salveti.

Sālīšana

Pagatavo sāls un cukura maisījumu (attiecībā 3 : 1), uzber uz virtuves dēlīša un izlīdzina. 
Fileju apviļā šajā maisījumā, nopurina lieko sāli, liek traukā, noslogo un ieliek ledusskapī. 
Pēc 3 – 4 stundām izņem, nolej sulu, uzliek uz dēlīša un ar nazi, griežot gar ādu, sadala plānās šķēlītēs.
Pasniedz ar citronu vai plānās ripiņās sagrieztu sīpolu, pārkaisa ar melnajiem maltajiem pipariem.








  

Saistītie raksti

Burritos ar vistas malto gaļu
Tomātos sautēta jēra gaļa
Kartupeļu, sēņu krēmzupa
Padomi un ieteikumi par gatavošanu un cepšanu
Alkoholiskie kokteiļi


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts