Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

08.11.2015

Foreles sālīšana


Galvu atdala slīpi (nevis taisni), to iegriežot no abām pusēm.

Izņem muguras asaku un sānu asakas, nogriež spuras. Rūpīgi nosusina ar sausu drāniņu vai salveti.

Sālīšana

Pagatavo sāls un cukura maisījumu (attiecībā 3 : 1), uzber uz virtuves dēlīša un izlīdzina. 
Fileju apviļā šajā maisījumā, nopurina lieko sāli, liek traukā, noslogo un ieliek ledusskapī. 
Pēc 3 – 4 stundām izņem, nolej sulu, uzliek uz dēlīša un ar nazi, griežot gar ādu, sadala plānās šķēlītēs.
Pasniedz ar citronu vai plānās ripiņās sagrieztu sīpolu, pārkaisa ar melnajiem maltajiem pipariem.








  

Saistītie raksti

Glazēti laša iesmiņi
Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu
Cepti mandarīni brūnā cukura glazūrā
Grieķu omlete ar artišoku, papriku un fetas sieru
Jāņogu dzēriens ar vaniļu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts