Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

22.12.2011

Kraukšķīgās piparkūkas

Apm. 200 gab.

Sastāvdaļas:

300 g sviesta vai margarīna
375 g Dansukker baltā smalkā cukura
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
200 ml ūdens
5 g malta ingvera
13 g malta kanēļa
3 g maltu krustnagliņu
15 g sodas

Apm. 800 g kviešu miltu

Glazūrām
200 ml Dansukker pūdercukura
1-2 ēd. kar. ūdens, dabiskas sulas vai piena

Katliņā izkausē sviestu, cukuru un sīrupu. Pielej ūdeni, pieliek garšvielas un ar sodu samaisītus miltus. Uz virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, mīca mīklu, līdz tā ir viendabīga. Tad mīklu cieši ietin plēvē un ieliek uz nakti ledusskapī. Nākamajā dienā mīklu izveltnē uz darba virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, un izgriež figūriņas ar formiņu palīdzību vai ar nazi. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 6 minūtes.

Ja kārojas vieglākas tekstūras piparkūkas, sviestu ar cukuru uzputo, nevis vienkārši izkausē.

No piparkūku mīklas var veidot jebko pēc vēlēšanās – dažnedažādu formu cepumus, figūriņas, kā arī eglīšu rotājumus, Adventes kalendāru un galda kartes. Izgriež vēlamo formu, izcep piparkūkas un rotā ar pūdercukura glazūru. Glazūru var iekrāsot ar dabiskām sulām, piemēram, upeņu, burkānu, biešu. Jo koncentrētāku sulu pievieno, jo izteiktāka krāsa tiek iegūta. Koši baltu glazūru iegūst, pūdercukuru sajaucot ar pienu.

 

  

Saistītie raksti

Godu saldā putra
Gatavo šefpavārs: pitas maize ar gaļas bumbiņām Tomātu džema mērcē
Grieķu omlete ar artišoku, papriku un fetas sieru
Franču bagete ar ķiploku sviestu – pasniegta viena vai kā pamats dažādām uzkodām!
Ziedkāpostu siera zupa


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts