Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

09.08.2011

Ķirbja zupa

Ķirbju zupa
Sastāvdaļas

600 g ķirbja
50 g sviesta vai margarīna
1 ēd. kar. Dansukker niedru cukura „Demerara”
3/4 l piena
1/2 tējk. muskatrieksta
1 saspiesta ķiploka daiviņa
1 tējk. sāls
1/2 tējk. piparu


Sagriež ķirbi mazos gabalos. Izkausē katlā taukvielas un viegli apbrūnina ķirbja gabalus. Pievieno niedru cukuru, ļauj tam izkust. Maisot pievieno pienu.

Pievieno ķiploku, muskatriekstu, sāli un piparus. Ļauj vārīties zem vāka 20 minūtes. Samaisi zupu ar mikseri vai izberž caur sietu. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno garšvielas.

Zupu pasniedz siltu kopā ar maizi.

Ja ķirbja vēl atlicis daudz, tad var sagriezt to kubiņos, uzvārīt un sasaldēt. Pirms sasaldēšanas uzvārītos ķirbja kubiņus var sasmalcināt ar mikseri.
 


Šo recepti sastādīja

  

Saistītie raksti

Tradicionāls jēra cepetis ar ķiplokiem un rozmarīnu
Deserts itāļu stilā
Glazēti laša iesmiņi
Gaļas- dārzeņu sautējums
MOJITO karstai vasarai


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts