Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

10.12.2015

Ziemassvētku recepte: saldo kartupeļu purē

2 lieli saldie kartupeļi
rupjā sāls un malti pipari

Nomizojiet un sagrieziet 3 lielus saldos kartupeļus 5 cm kubiņos. 
Ielieciet tos sautējamā katlā un aplejiet ar ūdeni tā, lai tas nosedz kartupeļus. Vāriet kamēr mīksti, aptuveni 15 līdz 20 minūtes. 
Nolejiet lieko ūdeni un samaliet kartupeļus biezenī ar blenderi. Pievienojiet sāli un piparus. 

Garšai var pievienot 2 ēdamkarotes sviesta vai 1/4 glāzi piena, apelsīnu sulu, 2 ēdamkarotes sviesta un samīcītu ingveru vai 1 ēdamkaroti laima sulas un saujiņu kaienes piparu. 

  

Saistītie raksti

Krēmkūka bez cepšanas
Salāti grieķu stilā
Aukstās zupas recepte
Auzu cepumi
Padomi un ieteikumi par gatavošanu un cepšanu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts