Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes -

Salāti un uzkodas Zupas un buljoni zupas Pamatēdieni Jēra gaļas pamatēdieni Konditoreja, miltu izstrādājumi Konditorea, miltu izstrādājumi konditorija, miltu izstrādājumi Dzērieni bezalkoholiskie Dzērieni ar alkoholu Medījumu gaļa Piedevas pamatēdieniem Zivju pamatēdieni Zivju pamatēdieni Deserti Latviešu tradicionālie ēdieni Āzijas virtuve Ievārījumi, džemi, kompoti Ievāriīumi, džemi kompoti
29.12.2015

Jēra kājas cepetis

Vēlaties svētkos ēst dabisku, garšīgu gaļu, jēra gaļa ir ļoti ieteicama. Iesakām svētku reizei pagatavot šo burvīgo jēra kājas cepeti, kas marinēts ar rozmarīnu, ķiplokiem un citronu.




10.12.2015

Ziemassvētku recepte: saldo kartupeļu purē

2 lieli saldie kartupeļi
rupjā sāls un malti pipari

Nomizojiet un sagrieziet 3 lielus saldos kartupeļus 5 cm kubiņos. 
Ielieciet tos sautējamā katlā un aplejiet ar ūdeni tā, lai tas nosedz kartupeļus. Vāriet kamēr mīksti, aptuveni 15 līdz 20 minūtes. 
Nolejiet lieko ūdeni un samaliet kartupeļus biezenī ar blenderi. Pievienojiet sāli un piparus. 

Garšai var pievienot 2 ēdamkarotes sviesta vai 1/4 glāzi piena, apelsīnu sulu, 2 ēdamkarotes sviesta un samīcītu ingveru vai 1 ēdamkaroti laima sulas un saujiņu kaienes piparu. 

28.11.2015

Brieža gaļas gulašs


Sastāvdaļas:

1 kg brieža gaļa
125 g bekona, slāņains
2 ēdamkarotes eļļas
  Sāls un melnie pipari

1 liels burkāns
375 g sīpoli
4 daiviņas ķiploki
2 ēd. milti
1 ēd.tomātu biezenis
1/4 l vīns (sarkans, sausais)
1 ēd. buljons
2 lauru lapas
1 tējk. timiāns, žāvēts
250 g šampinjoni 
1 ķekars pētersīļi


10.11.2015

Cepta forele saldā krējuma mērcē

4 porcijas

4 foreles filejas gabali, apmēram pa 180 g
250 ml 35% saldā krējuma
¼ tējk. citronpipari
2 ēdamk. puravi, sīki sagriezti
dilles, baziliks

Ieliek foreles filejas gabaliņus cepešpannā un pārlej ar saldo krējumu. Apber ar citronpipariem, sāli, puraviem un dillēm. 
Cep cepeškrāsnī 12 minūtes 180°C temperatūrā. 
Kā piedevu pasniedz vārītus kartupeļus vai rīsus un dārzeņus.

10.11.2015

Konjakā marinēta laša fileja ar sakņu dārzeņu salmiņiem un medus maizes kraukšķiem


Konjakā marinēta laša fileja ar sakņu dārzeņu salmiņiem un medus maizes kraukšķiem


Sakņu dārzeņi:
100 g burkāni
100 g seleriju kāti
100 g fenhelis

Mērce: 

1 Laima sula
Cukurs – pēc garšas
Balzamiko krēms - tējkarote
Zivju mērce - ēdamkarote
½ Šalotes sīpoli
½ Čili pipars
Svaigs koreandrs – pēc garšas

Lasis: 
Marināde: 
Koriandrs - tējkarote
Sāls – pēc garšas
Cukurs – pēc garšas
Dilles - tējkarote
1 Laima sula
Pipari - tējkarote
Medus - tējkarote

Atstāt marinādē lasi uz vienu dienu, cept krāsnī 80 grādos 20 minūtes.





10.11.2015

Taizemes vistas zupa ar kokosriekstu pienu

Sastāvdaļas:
165 ml kokosriekstu piens
4 tases vistas buljons
¼ tases SpiceHouse galangas sakne
2 kāti citronzāles, sagriezti gabaliņos
4 ēdamkarotes zivju mērce
6 SpiceHouse Kaffir laima lapiņas
2 čili pipariņi, sīki sagriezti
3 tases vārīta vistas gaļa (sadalīta gabaliņos)
2 laimi, sagriezti daiviņās
¼ tases svaigas sagrieztas koriandra (kinzas) lapiņas

08.11.2015

Pasta ar tunci

4 porcijas

Sastāvdaļas:

600 g Pasta 
viena kārbiņa tuncis savā sulā
400 ml saldais krējums
1/2 karbiņa zaļie zirnīši
glāze ķiršu tomātiņi
1/2 citrons
sāls, melnie pipari, kaltēti pētersiļi pēc garšas

08.11.2015

Foreles sālīšana

Galvu atdala slīpi (nevis taisni), to iegriežot no abām pusēm.

Izņem muguras asaku un sānu asakas, nogriež spuras. Rūpīgi nosusina ar sausu drāniņu vai salveti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts