Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

10.11.2015

Mārtiņdienas zoss cepetis


Sastāvdaļas:

4,5- 5 kg zoss
1/2 ananās
4 āboli
1 ķiploks
400 g griķi
sāls, pipari

Pagatavošana:

Sarīvē vai sablendē ananāsu, kas ir dabīgs marinētājs
Zosi rūpīgi iemasē ar rīvētiem ķiplokiem, kam pievienots sāls un pipari, 
pēc šīs masāžas putnu iesmērē ar ananāsu masu un ietin pārtikas plēvē, lai 12 stundas noturētu vēsumā. 

Ja zoss sver aptuveni 4,5 kg, tad pildījumam ņemiet 4 ābolus un 400 g griķu.  Griķus aplej ar verdošu ūdeni un notur 10 minūtes, pievieno šķipsniņu sāls. Āboliem mizu nevajag noņemt, tik izņemt serdes un sagriezt lielos gabalos.  

Zosi pilda ar griķiem un āboliem, tad aizšuj un liek uzsildītā krāsnī (200 grādos) cept, pēc 20 minūtēm temperatūru samazina līdz 140 grādiem. Zoss cepeša pagatavošanai vajadzēs aptuveni 4 stundas, svarīgi to ik pa brīdim putnu apliet ar šķidrumu, kas veidojas pannas apakšā.

  

Saistītie raksti

Grieķu omlete ar artišoku, papriku un fetas sieru
Šokolādes torte ar mīksto bezē
Konjakā marinēta laša fileja ar sakņu dārzeņu salmiņiem un medus maizes kraukšķiem
Plūškoka ziedu sīrups
Vistas un makaronu zupa


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts