Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

08.04.2019

Mazie rabarberu kēksiņi ar svaigi putotu bezē


6-8 gab. 
Laiks:1,5 stunda

Sastāvdaļas

Mīklai

250 g sviesta
150 g miltu
2 ēdamkar. ūdens
2 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
Rabarberu pildījumam

400 g rabarberu
45 g Dansukker baltā cukura

Beze

3 olu baltumi
180 g Dansukker baltā cukura

Visas mīklas sastāvdaļas sakuļ vijīgā masā. Ietin plēvē un atdzesē 30 minūtes. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C.
Rabarberus noskalo, nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Katliņā uzkarsē, pievieno cukuru, izmaisa un karsē 2 minūtes. 
Kēksiņu formiņas ietauko. Mīklu ieklāj formiņās un pārklāj ar rabarberu pildījumu. Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 10-15 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un atstāj uz dažām minūtēm atdzist. 
Pa to laiku sagatavo beze: olas baltumus un cukuru liek sausā un tīrā bļodā. Karstā ūdens peldē puto, līdz masas temperatūra sasniedz 50-65 °C. Gatavību pārbauda, paberzējot masu starp pirkstiem – cukura kristāliem jābūt pilnīgi izšķīdušiem. Masu pārliek citā bļodā un puto, līdz tā atdzisusi un gaisīga. Izvēlas dekorēšanas uzgali un caur dekorēšanas tūtiņu beze masu izspiež pāri kēksiņiem. izmantojot gāzes degli, apdedzina beze virskārtu. Pasniedz ar saldējumu vai vaniļas mērci.



Dansukker

  

Saistītie raksti

Lieldienu ēdienkartē ieteicams atteikties no „ziemīgi” treknajiem ēdieniem. Pavasara pasta 4 personām
Biskvītu konfektes
Jāņogu dzēriens ar vaniļu
Brieža cepetis ar brūkleņu/rozmarīna mērci un kāļu biezeni
Cepta forele saldā krējuma mērcē


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts