Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

10.10.2016

Ķirbju zupa

Sastāvdaļas

2 ēdamk. sviests
2 kartupeļi
1 liels sīpols
1- 1,5 l vistas buljons
0,5 kg  ķirbis
sāls
Svaigi malti pipari
¼ tējk.malts muskatrieksts
300 ml saldais krējums
Pagatavošana

Lielā katlā vidējā siltumā, izkausētu sviestu. Pievienojiet nomizotus, sagrieztus kartupeļus un sīpolu un vāra, pa laikam apmaisot,
līdz sīpoli ir caurspīdīgi, apmēram 8 minūtes. Pievienot vistas buljonu un turpina vārīt kartupeļi ir mīksti apmēram 10-12 minūtes.
Iemaisa notīrītu, sagrieztu ķirbji. Kad ķirbis izvārījies mīksts, noņem katliņu no plīts, sablenderē, līdz maisījums iegūst viendabīgu masu.
Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. 
Liek vēlreiz uz plīts maisot noved līdz vārīšanās temperatūrai un vāra 10 minūtes.
Iemaisa saldo krējumu, uzkarsē.Pasniedz karstu.

  

Saistītie raksti

Zemeņu ievārījums ar balsamico etiķi un melnajiem pipariem
Ķirbju cepumi
Lieldienu ēdienkartē ieteicams atteikties no „ziemīgi” treknajiem ēdieniem. Pavasara pasta 4 personām
Rīgas īpašais kokteilis „Clavis Riga”
Kartupeļu, sēņu krēmzupa


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts