Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

13.09.2015

Grilēts liellopu filejas steiks


Recepte paredzēta četrām personām
Pagatavošanas laiks: 55 minūtes

Sastāvdaļas:
- 4 sīki sagriezti puravi
- 1 maza buntīte svaiga timiāna, noplūktas lapiņas 
- 2 daiviņas notīrīta un smalki sakapāta ķiploka
- olīveļļa
- 1 neliela glāze baltvīna
- 500 g labas kvalitātes konservētu balto pupiņu, nosusinātas un noskalotas (var aizvietot ar svaigām, daļēji uzvārītām pupiņām)
- 1 neliela sauja svaigi plūktu un smalki sakapātu pētersīļa lapu
- 1 ēdamkarote beztauku dabīgā jogurta 
- labas kvalitātes olīveļļa ar pipariem
- jūras sāls
- svaigi malti melnie pipari
- 4 x 200 g liellopu filejas steika, 2,5-4 cm bieza
- 1 citrons

Pagatavošana:
Puravus, timiānu, ķiplokus ieber pannā ar biezu pamatni, apslaki ar olīveļļu un uz zemas uguns sautē apmēram 20 minūtes līdz tiek kļūst mīksti un saldi. Ieslēdz lielāku uguni un pievieno baltvīnu. Ļauj vīnam sākt vārīties, tad pievieno pupiņas un mazliet ūdens tā, lai pupiņas ir apsegtas. Turpina lēnām vārīt 5-10 minūtes līdz pupiņas kļūst maigas un krēmīgas. Pievieno pētersīļus, jogurtu, olīveļļu ar pipariem un citas garšvielas. 

Uzsildi grila pannu, apkaisi steiku ar garšvielām un apslaki ar olīveļļu. Grilē steiku no katras puses 2-3 minūtes vidējai gatavības pakāpei. Protams, vari steiku grilēt līdz tādai gatavības pakāpei, kā tev garšo vislabāk. Noņem to no grila, atpūtini 5 minūtes, apslaki ar svaigi spiestu citrona sulu un mazliet ar labas kvalitātes olīveļļu. Sagriez steiku biezās šķēlēs. Saliec pupiņas šķīvjos, virsū uzliec steika gabalus, pārslaki ar atlikušo sulu.

Nemaz nav sarežģīti, vai ne? Toties tik gardi, ka mēli var norīt!

  

Saistītie raksti

Ābolu zupa
Krāsnī ceptas bietes un burkāni ar kazas sieru
Rīgas īpašais kokteilis „Clavis Riga”
Aukstās zupas recepte
Maizes recepte var cept arī maizes cepamajā mašīnā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts