Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

28.11.2015

Brieža gaļas gulašs


Sastāvdaļas:
1 kg brieža gaļa
125 g bekona, slāņains
2 ēdamkarotes eļļas
Sāls un melnie pipari


1 liels burkāns
375 g sīpoli
4 daiviņas ķiploki
2 ēd. milti
1 ēd.tomātu biezenis
1/4 l vīns (sarkans, sausais)
1 ēd. buljons
2 lauru lapas
1 tējk. timiāns, žāvēts
250 g šampinjoni 
1 ķekars pētersīļi


Pagatavošana

Sagriet brieža gaļu gulaša gabaliņos. Sagrieziet bekonu strēmelēs. Apcept 1 ēdamkarotē eļļas, līdz bekons kļūst kraukšķīgs. Šajās pašās taukvielās liek brieža gaļas gabaliņus, uzbēt sāli un piparus.

Nomizo burkānu, 2 sīpolus un ķiplokus. Visu smalki sakapāt un liek cepešpannā , pievieno apcepto brieža gaļu un bekonu.
Miltus sajauc ar ūdeni, tā lai veidotos bieza krējuma viendabīga konsistence, iemaisa tomātu pastu, pielej ½ litru ūdeni un vīnu, samaisa, pievieno buljonu, lauru lapu,  timiānu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Gulašu sautē nosegtā traukā uz plīts vai uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 1 ½ stundas.

Sēnes notīra, nomazgā. Nomizo atlikušos sīpolus. Uz pannas uzsilda 1 ēdamkaroti eļļas, pievieno sēnes un sīpolus, viegli apcept. 30 minūtes pirms gulašs ir gatavs pievienot apceptās sēnes ar sīpoliem.  Nomazgājiet pētersīļus, smalki sakapāt, apkaisa gatavo gulašu .

Pasniedz ar nūdelēm vai kartupeļiem un sarkanajiem kāpostiem pēc vēlēšanās.


Kvalitatīvu un drošu medījumu gaļu var iegādāties:

Madara Valeiko, Mārketinga un pārdošanas vadītāja
T. +371 20616115, madara.valeiko@balticwild.com

  

Saistītie raksti

Pina colada, recepte
Saldēti burbuļi ar avenēm un lakricas garšu
Arbūza un zemeņu ievārījums
Plūmju čatnijs
Puķkāpostu un topinambūru krēms ar meža sēnēm un grauzdētiem riekstiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts