Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

28.11.2015

Brieža gaļas gulašs


Sastāvdaļas:
1 kg brieža gaļa
125 g bekona, slāņains
2 ēdamkarotes eļļas
Sāls un melnie pipari


1 liels burkāns
375 g sīpoli
4 daiviņas ķiploki
2 ēd. milti
1 ēd.tomātu biezenis
1/4 l vīns (sarkans, sausais)
1 ēd. buljons
2 lauru lapas
1 tējk. timiāns, žāvēts
250 g šampinjoni 
1 ķekars pētersīļi


Pagatavošana

Sagriet brieža gaļu gulaša gabaliņos. Sagrieziet bekonu strēmelēs. Apcept 1 ēdamkarotē eļļas, līdz bekons kļūst kraukšķīgs. Šajās pašās taukvielās liek brieža gaļas gabaliņus, uzbēt sāli un piparus.

Nomizo burkānu, 2 sīpolus un ķiplokus. Visu smalki sakapāt un liek cepešpannā , pievieno apcepto brieža gaļu un bekonu.
Miltus sajauc ar ūdeni, tā lai veidotos bieza krējuma viendabīga konsistence, iemaisa tomātu pastu, pielej ½ litru ūdeni un vīnu, samaisa, pievieno buljonu, lauru lapu,  timiānu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Gulašu sautē nosegtā traukā uz plīts vai uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 1 ½ stundas.

Sēnes notīra, nomazgā. Nomizo atlikušos sīpolus. Uz pannas uzsilda 1 ēdamkaroti eļļas, pievieno sēnes un sīpolus, viegli apcept. 30 minūtes pirms gulašs ir gatavs pievienot apceptās sēnes ar sīpoliem.  Nomazgājiet pētersīļus, smalki sakapāt, apkaisa gatavo gulašu .

Pasniedz ar nūdelēm vai kartupeļiem un sarkanajiem kāpostiem pēc vēlēšanās.


Kvalitatīvu un drošu medījumu gaļu var iegādāties:

Madara Valeiko, Mārketinga un pārdošanas vadītāja
T. +371 20616115, madara.valeiko@balticwild.com

  

Saistītie raksti

Receptes - Piparkūkas/ZIemassvētku cepumi
Augļi un ogas veidos ēdienu izsmalcinātu un bagātinās to ar vērtīgām uzturvielām
Siera zupa
Deserts itāļu stilā
Āboli ar mandeļu saldo masu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts