Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

26.10.2015

Sviesta gatavošana pēc senām tradīcijām

Sviesta gatavošanai var izmatot tikai īsto lauku pienu no kura gatavots saldais  krējums.
Kad saldais krējums ir nostāvējies dažas dienas, pārgājis skābā krējumā un kļuvis biezs, tad no tā var taisīt sviestu.
Krējumu liek māla bļodā un ar koka karoti kuļ un mīca.
Tā dara labu laiku.
Sviestu kuļot  atdalās paniņas, kuras ik pa laikam nolej. Kuļ kamēr krējums kļūst tik biezs kā sviestam jābūt. 
Tā sviests top gatavs.

Saimniece Austra (Zemgale) 


















  

Saistītie raksti

Griķu putra pēc senas receptes
Cepta forele saldā krējuma mērcē
Rīgas īpašais kokteilis „Clavis Riga”
Ābolu želeja ar ābolu brendiju
Foreles sālīšana


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts