Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

21.06.2017

Speķa pīrādziņi klasiskie

Sastāvdaļas:
½ raugs
5 ēdamkarotes cukurs
1 l piens
1 kg kviešu milti
1 ola

Pildījumam:
300 gr žāvēta cūkgaļa (cauraudzis)
3 sīpoli
2 tējkarotes cukurs
Malti melnie pipari

Ņem ½ raugu, pievieno  2 ēdamkarotes  cukura, pielej 2 ēdamkarotes silta ūdens. Liek ,lai ierūgst.
½ l piena viegli uzsilda klāt izkausē 100 gr sviesta pievieno  3 ēdamkarotes cukura. ½ tējkarotes sāls. Noņem no plīts, pakāpeniski  maisot un mīcot pievieno 1 kg miltus.  Pielej raugu un kārtīgi izmīca mīklu. Atstāj mīklu rūgt  apmēram  1 stundu.

Kad mīkla uzrūgusi, mīklai nav jālīp pie rokām. Uz  galda virsmas uzkaisa miltus, lai mīkla nelīp.  No gatavās mīklas ņem gabalu un uz galda izveltnē , tad ar krūzīti izspiež vienādus aplīšu. Katrā liek speķa pildījumu, aizspiež maliņa, veido pīrādziņa formu,  liek uz plāts, apsmērē ar olu.
Pīrādziņus cep 180 grādos gaiši brūnus.


Saimniece Austra (Zemgale)

  

Saistītie raksti

Kartupeļu un kūpinātas gaļas sacepums
Franču bagete ar ķiploku sviestu – pasniegta viena vai kā pamats dažādām uzkodām!
Saldēti burbuļi ar avenēm un lakricas garšu
Cepta forele saldā krējuma mērcē
Brieža cepetis ar brūkleņu/rozmarīna mērci un kāļu biezeni


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts