Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

14.09.2011

Viegli pagatavojama ābolkūka

10-12 gab.

Sastāvdaļas

360 g kviešu miltu
7 g cepamā pulvera
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 g malta kardamona
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
150 g mīksta sviesta vai margarīna
400 ml dabiska jogurta
2-3 nomizoti un daiviņās sagriezti āboli


Virskārtai

50 g Dansukker niedru cukura „Demerara”

Visas sausās sastāvdaļas liek bļodā. Pievieno gabaliņos sasmalcinātu taukvielu, jogurtu un maisa, līdz izveidojas mīkla. To lej ietaukotā veidnē, kuras tilpums – apm. 2 litri. Iespiež ābolu daiviņas mīklā. Pāri pārkaisa niedru cukuru. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 45 minūtes.


  

Saistītie raksti

Arbūza un zemeņu ievārījums
Sviesta mīklas kūka ar ābolu mērci
Tradicionāls jēra cepetis ar ķiplokiem un rozmarīnu
SĀTĪGAIS SNIEGA BUMBU GROZIŅŠ
Plūmju kūka (RECEPTE)


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts