Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

14.09.2011

Viegli pagatavojama ābolkūka

10-12 gab.

Sastāvdaļas

360 g kviešu miltu
7 g cepamā pulvera
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 g malta kardamona
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
150 g mīksta sviesta vai margarīna
400 ml dabiska jogurta
2-3 nomizoti un daiviņās sagriezti āboli


Virskārtai

50 g Dansukker niedru cukura „Demerara”

Visas sausās sastāvdaļas liek bļodā. Pievieno gabaliņos sasmalcinātu taukvielu, jogurtu un maisa, līdz izveidojas mīkla. To lej ietaukotā veidnē, kuras tilpums – apm. 2 litri. Iespiež ābolu daiviņas mīklā. Pāri pārkaisa niedru cukuru. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 45 minūtes.


  

Saistītie raksti

Burritos ar vistas malto gaļu
Mazie rabarberu kēksiņi ar svaigi putotu bezē
Lieldienu ēdienkartē ieteicams atteikties no „ziemīgi” treknajiem ēdieniem. Pavasara pasta 4 personām
Rostbifs ar vīna mērci
Sviesta mīklas kūka ar ābolu mērci


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts