Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

14.09.2011

Sviesta mīklas kūka ar ābolu mērci

Sastāvdaļas

250 g mīksta sviesta vai margarīna
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 neliela ola
475 g kviešu miltu

Pildījumam
6 āboli
75 ml ūdens
300 g Dansukker baltā smalkā cukura

15 ml svaigi spiestas citrona sulas

Dekorēšanai
150 ml saldā krējuma
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Dansukker pūdercukurs

 
Taukvielu enerģiski samaisa ar balto cukuru un vaniļas cukuru, līdz veidojas mīksta konsistence. Pievieno olu. Iestrādā miltus. Liek mīklu ledusskapī vismaz uz stundu. Mīklu sadala 4 daļās. Izrullē tās plānos apļos apm. 30 cm. diametrā. Liek apļus uz cepešplātīm, kas izklātas ar cepamo papīru. Cep krāsns vidusdaļā 175°C apm. 12 minūtes. Izceptos apļus noņem no cepešplātīm un liek malā atdzist, bet cepamo papīru atstāj. Ābolus nomizo un izgriež serdes, un sagriež mazos gabaliņos. Ābolus, ūdeni, cukuru, citronu sulu liek katliņā un vāra, līdz āboli mīksti. Liek malā atdzist. Mīklas apļus pamīšus ar ābolu mērci liek vienu uz otra. Līdz pasniegšanai tur ledusskapī. Saldo krējumu ar vaniļas cukuru puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Pārkaisa ar pūdercukuru. Putukrējumu uz kūkas izvieto tieši pirms pasniegšanas ar karotes vai tūtiņas palīdzību.
 



  

Saistītie raksti

Rīgas īpašais kokteilis „Clavis Riga”
Mazie rabarberu kēksiņi ar svaigi putotu bezē
Grūbu putra ar meža sēnēm
Jāņogu dzēriens ar vaniļu
Ātri pagatavojami burkāni korejiešu gaumē


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts