Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

07.12.2014

Brieža cepetis ar brūkleņu/rozmarīna mērci un kāļu biezeni

4 porcijām nepieciešams:
1 kg brieža gaļas, mugura bez kaula

Marinādei:
Pus tējkarote malta kanēļa
Pus tējkarote malta zvaigžņu anīsa
Pus tējkarote drupinātu melno piparu
Pus tējkarote sausa, malta koriandra
Pus tējkarote malta kardamona
1 ēdamkarote brūnā cukura
Sāls pēc garšas
Visu sajauc, liek brieža gaļai virsū un marinē 1 diennakti.

Gatavošana:
Veselu gabalu apcep uz pannas no abām pusēm. Pēc tam turpina cept krāsnī 120 grādos 40 minūtes.
Izņem no krāsns un 5 – 7 minūtes atpūtina brieža gaļu.
Pēc tam sagriež šķēlēs.

Biezenim:
800 g kāļu
100 g saldais krējums
100 g sīpolu
100 g sviests
Sāls, pipari pēc garšas
Biezeņa pagatavošana:
Visu vāra (pus litrs ūdens) līdz kālis ir mīksts. Pēc tam visu sastampā un pasniedz ar brieža gaļu.





Lauris Aleksējevs

  

Saistītie raksti

Piparu un sīpolu čatnijs
Gatavo šefpavārs: pitas maize ar gaļas bumbiņām Tomātu džema mērcē
Ābolu želeja ar ābolu brendiju
Pasta ar tunci
Kartupeļu salāti ar asumiņu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts