Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

07.12.2014

Brieža cepetis ar brūkleņu/rozmarīna mērci un kāļu biezeni

4 porcijām nepieciešams:
1 kg brieža gaļas, mugura bez kaula

Marinādei:
Pus tējkarote malta kanēļa
Pus tējkarote malta zvaigžņu anīsa
Pus tējkarote drupinātu melno piparu
Pus tējkarote sausa, malta koriandra
Pus tējkarote malta kardamona
1 ēdamkarote brūnā cukura
Sāls pēc garšas
Visu sajauc, liek brieža gaļai virsū un marinē 1 diennakti.

Gatavošana:
Veselu gabalu apcep uz pannas no abām pusēm. Pēc tam turpina cept krāsnī 120 grādos 40 minūtes.
Izņem no krāsns un 5 – 7 minūtes atpūtina brieža gaļu.
Pēc tam sagriež šķēlēs.

Biezenim:
800 g kāļu
100 g saldais krējums
100 g sīpolu
100 g sviests
Sāls, pipari pēc garšas
Biezeņa pagatavošana:
Visu vāra (pus litrs ūdens) līdz kālis ir mīksts. Pēc tam visu sastampā un pasniedz ar brieža gaļu.





Lauris Aleksējevs

  

Saistītie raksti

Apelsīnu salāti
Konjakā marinēta laša fileja ar sakņu dārzeņu salmiņiem un medus maizes kraukšķiem
Rīgas īpašais kokteilis „Clavis Riga”
Ķirbju cepumi
Ruma kokteilis


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts