Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

06.10.2017

Grūbu siltie salāti


Grūbu siltie salāti, recepte nākusi no Ulmaiņlaikiem, no Trikātas mācītāja ķēkšas.

Grūbas sausas uz sausas pannas (bez taukvielām!) apgrauzdē, kad grūbas ir kļuvušas viegli riekstaini brūnas un smaržīgas, liek sutināties uz lēnas uguns, apmēram 2 stundas (strauji uzvāra 10 min un noņem no uguns, bet atstāj siltumā, lai lēnām gatavojas, briest un sutinās.

Sviestā vai taukos (var izmantot labu eļļu) apcep sarīvētus burkānus, sēnes un smalki grieztus puravus, kad grūbas gatavas, apceptos dārzeņus pievieno grūbai, garšvielas katrs izmanto kādas vien vēlas, var nedaudz ķiploku, melnos piparus, sāli un pat karijs te ir labs, ja pieliek. 

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļiem. Ja sēnes un pētersīļi īsti neiet pie dūšas, var nelikt, pietiek ar burkāniem un puraviem. Dikti labi sanāk. 
Veseli ēduši.....

Donu saimniece, Ilze










  

Saistītie raksti

Brieža cepetis ar brūkleņu/rozmarīna mērci un kāļu biezeni
Aukstās zupas recepte
Tradicionāls jēra cepetis ar ķiplokiem un rozmarīnu
Uz iesmiņiem grilēta gaļa un dārzeņi
Krēmkūka bez cepšanas


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts