Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes - Pamatēdieni

Salāti un uzkodas Zupas un buljoni zupas Pamatēdieni Jēra gaļas pamatēdieni Konditoreja, miltu izstrādājumi Konditorea, miltu izstrādājumi konditorija, miltu izstrādājumi Dzērieni bezalkoholiskie Dzērieni ar alkoholu Medījumu gaļa Piedevas pamatēdieniem Zivju pamatēdieni Zivju pamatēdieni Deserti Latviešu tradicionālie ēdieni Āzijas virtuve Ievārījumi, džemi, kompoti Ievāriīumi, džemi kompoti

21.06.2016

Par godu Jāņiem īpaša picas recepte

Sastāvdaļas:
Picas mīkla 200 gr
Picu mērce (vai tomātu mērce pēc gaumes) 3 ēd.k.
Ķimeņu siers 200 gr
Vistas šašliks 100 gr
Mazsālīti gurķi 2 gab.
Zilie sīpoli 1/2
Čilli pipari 1/2
Dilles pēc garšas
Sīpolloki pēc garšas


15.06.2016

Uz iesmiņiem grilēta gaļa un dārzeņi

Sastāvdaļas gaļas iesmiņiem

1 kg cūkgaļa

Marinādei

500 ml kefīrs vai baltais jogurts bez garšas
3 gb ķiploku daiviņas
1 buntīte dilles
5 gab smaržīgie pipari (saspiestas)
7 ēd.k. ķimenes (saspiestas)
1 ēd. k. medus
1/2 tējk. čili (svaigs vai pulveris)
sāls pēc garšas



12.05.2016

Gaļas- dārzeņu sautējums

Porcijas: 4

Sastāvdaļas:

500 grami bez kauliem bez ādas vistas augšstilba gaļa, sagriež 2 cm gabaliņos
50 grami  bekons, sagriež kubiņos
2 vidēji sīpoli 
2 vidēji burkānis
2 vidēji kartupeļi
1 mazs brokoļis
50 grami sviests
50 grami milti
500 ml piena
1 lauru lapa
100 ml krējuma
1/2 tējkarote muskatrieksts
1000 ml ūdens ar 1 vistas buljona kubiņu
sviests 
sāls un pipari

22.01.2016

Cepta jēra gaļa

Porciju skaits:6-8

Pagatavošanas laiks:3 stundas

Sastāvdaļas:
2,5 kg jēra gaļa  
3 daiviņas ķiploku
2 tējkarotes sāls
½ tējk rupji malti pipari
1 ēd.svaiga rozmarīna vai 1 tējkarote žāvēta
1 ēd.svaiga timiāna vai 1 tējkarote žāvēta
1 ēd. margarīna

10.12.2015

Ziemassvētku recepte: saldo kartupeļu purē

2 lieli saldie kartupeļi
rupjā sāls un malti pipari

Nomizojiet un sagrieziet 3 lielus saldos kartupeļus 5 cm kubiņos. 
Ielieciet tos sautējamā katlā un aplejiet ar ūdeni tā, lai tas nosedz kartupeļus. Vāriet kamēr mīksti, aptuveni 15 līdz 20 minūtes. 
Nolejiet lieko ūdeni un samaliet kartupeļus biezenī ar blenderi. Pievienojiet sāli un piparus. 

Garšai var pievienot 2 ēdamkarotes sviesta vai 1/4 glāzi piena, apelsīnu sulu, 2 ēdamkarotes sviesta un samīcītu ingveru vai 1 ēdamkaroti laima sulas un saujiņu kaienes piparu. 

10.11.2015

Cepta forele saldā krējuma mērcē

4 porcijas

4 foreles filejas gabali, apmēram pa 180 g
250 ml 35% saldā krējuma
¼ tējk. citronpipari
2 ēdamk. puravi, sīki sagriezti
dilles, baziliks

Ieliek foreles filejas gabaliņus cepešpannā un pārlej ar saldo krējumu. Apber ar citronpipariem, sāli, puraviem un dillēm. 
Cep cepeškrāsnī 12 minūtes 180°C temperatūrā. 
Kā piedevu pasniedz vārītus kartupeļus vai rīsus un dārzeņus.

10.11.2015

Konjakā marinēta laša fileja ar sakņu dārzeņu salmiņiem un medus maizes kraukšķiem


Konjakā marinēta laša fileja ar sakņu dārzeņu salmiņiem un medus maizes kraukšķiem


Sakņu dārzeņi:
100 g burkāni
100 g seleriju kāti
100 g fenhelis

Mērce: 

1 Laima sula
Cukurs – pēc garšas
Balzamiko krēms - tējkarote
Zivju mērce - ēdamkarote
½ Šalotes sīpoli
½ Čili pipars
Svaigs koreandrs – pēc garšas

Lasis: 
Marināde: 
Koriandrs - tējkarote
Sāls – pēc garšas
Cukurs – pēc garšas
Dilles - tējkarote
1 Laima sula
Pipari - tējkarote
Medus - tējkarote

Atstāt marinādē lasi uz vienu dienu, cept krāsnī 80 grādos 20 minūtes.





08.11.2015

Pasta ar tunci

4 porcijas

Sastāvdaļas:

600 g Pasta 
viena kārbiņa tuncis savā sulā
400 ml saldais krējums
1/2 karbiņa zaļie zirnīši
glāze ķiršu tomātiņi
1/2 citrons
sāls, melnie pipari, kaltēti pētersiļi pēc garšas

Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts