Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

18.09.2013

„Valmiermuižas alus” apgrozījums šā gada astoņos mēnešos audzis par vairāk kā 40%


 „Valmiermuižas alus” darītava šogad no janvāra līdz augustam kāpinājusi apgrozījumu par 43% līdz 1 206 952 latiem pret 842 900 latiem attiecīgajā laikā pērn. Kopā šā gada pirmajos astoņos mēnešos pārdoti 1012,19 tūkstoši litru alus, bet gadu iepriekš – 728,57 tūkstoši litru alus.

Vislielākais pieaugums ir vērojams tumšā alus segmentā. Šogad no janvāra līdz augustam pārdoti 80,2 tūkstoši litru tumšā alus, kas ir par 167% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. 

Kā šī gada prioritāti „Valmiermuižas alus” darītava tika izvirzījusi tumšā alus attīstību, ziemas mēnešos veicot miljons eiro investīcijas tumšā alus pagraba izbūvē, lai varētu to piedāvāt nemainīgi augstā kvalitātē visu gadu. 

Prioritāte alus nozarei – alus sezonalitātes mazināšana Latvijā 
 Kā nākamo attīstības prioritāti alus darītava saskata alus sezonalitātes mazināšanu Latvijā. „Valmiermuižas alus” darītavas saimnieks Aigars Ruņģis: „Ļoti izjūtam alus sezonālo raksturu Latvijā. 

Vasarā no aprīļa līdz septembrim pieprasījums pārsniedz alus darītavas jaudu, kamēr ziemas sezonā no oktobra līdz martam tas krītas un tiek pārdots par 35% mazāk alus kā vasarā. 
Latvijas alus nozarei jādomā par alus sezonalitātes mazināšanu. Valstīs ar attīstītu alus kultūru atzīta prakse ir rudens un ziemas sezonai brūvēt īpašu alu ar bagātākām garšas buķetēm. Latvijā tas nozīmē radīt garšas, kas spētu būt alternatīva importa viskijam vai konjakam, kuru patēriņš ziemas sezonā pieaug. Tādēļ “Valmiermuižas alus” šogad tirdzniecībā visā Latvijā piedāvās „Valmiermuižas ziemas alu”, kas īpaši brūvēts baudīšanai gada aukstajos mēnešos. ”

„Valmiermuižas ziemas alus”

 „Valmiermuižas alus” darītava jau pērn ziemas sezonā izbrūvēja 4500 pudeles  „Valmiermuižas ziemas alus”, kas bija pieejams divās Valmiermuižas tirgotavās, bet guva lielu alus baudītāju atzinību. Šogad alus darītava plāno izbrūvēt 50 000 pudeļu, lai „Valmiermuižas ziemas alus” būtu pieejams baudītājiem visā Latvijā. Ziemas alus tirdzniecībā būs pieejams no Miķeļiem līdz Lieldienām, kas latviskajā kalendārā iezīmē ziemas laika tuvošanos un beigas. 
„Valmiermuižas ziemas alus” ir noguldīts 50 dienas, dabīgi raudzēts stiprumā līdz 7,0 % alkohola un tā garšas buķete vislabāk atklāsies 14 grādu temperatūra, nesteidzīgi malkojot un vakarējot pie kamīna.  









Elīna Megne

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts