“Baltijas muzikālās sezonas”un gastronomijas festivāls “Al Fresco” paziņo par sadarbības uzsākšanu
Klasiskā mūzika un izsmalcināti ēdieni, virtuozi mūziķi un labākie pavāri. Šovasar Jūrmala solās kļūt par nozīmīgu kultūras un gastronomisko izklaižu centru. Apvienojot savus spēkus un centienus, “Baltijas muzikālo sezonu” un gastronomijas festivāla “Al Fresco” rīkotāji iecerējuši rosināt papildus interesi par Latviju.
Šajās dienās ticis parakstīts līgums par partnerību jauno projektu ietvaros. Fonda “Baltijas muzikālās sezonas” direktors Aleksandrs Gafins pavēstīja, ka doma sekot leģendārā Zalcburgas festivāla piemēram, savietojot klasiskās mūzikas un gastronomijas mākslas baudīšanu, gaisā virmojusi jau sen.
“Zalcburgas viesi ik gadus apmeklē šo festivālu ne vien tālab, lai klausītos izcilu mūziku slavenu meistaru izpildījumā, bet arī tālab, lai iepriecinātu sevi ar interesantu virtuvi. Tāpēc arī mēs šeit, Jūrmalā, labprāt attīstīsim izmeklētu ēdienu festivālu, kura mērķis būs iepazīstināt pilsētas iedzīvotājus un tās viesus ar izciliem pavāriem un dažādu atšķirīgu kulinārijas skolu pārstāvjiem.
Ceram, ka šie pasākumi iepriecinās arī “Baltijas muzikālo sezonu” apmeklētājus un viņi labprāt izmantos iespēju paplašināt savu gastronomisko redzesloku, nelidojot uz Biaricu vai Normandiju. Šāda pieredze noderēs arī vietējiem šefpavāriem,” viņš piebilda.
Savukārt gastronomijas festivāla iniciatore, viesmīlības menedžmenta kompānijas “Noema” līdzdibinātāja un restorānu “Madam Brioš”, “Della Mama” un“Orrizonte” īpašniece Siranuša Giričeva paskaidroja, kāpēc Jūrmala ir ideāla vieta šādu pasākumu rīkošanai, un pastāstīja, kāda programma gaida festivāla viesus:
“Mūsu ideja ir dzimusi no vēlmes radīt kaut ko jaunu un svaigu, tieši tāpēc festivālam tika dots nosaukums “Al fresco” (itāliski – “svaigi”), ar ko gurmē pasaulē apzīmē “maltītes baudīšanu svaigā gaisā”. Jūrmalā jau a priori viss taču notiek tieši tā!To apliecina gan Dzintaru brīvdabas koncertzāle, kur mūziku klausās ārpus slēgtām telpām, gan liels daudzums atvērtā tipa restorānu un terašu, kur baudīt izmeklētus ēdienus.
Tāpēc mēs izlēmām radīt šādu gurmē festivālu, tā programmu šogad vēršot trijos virzienos. Pirmais no tiem ir viesu iepazīstināšana ar mūsu valsts kulināro kultūru (devīze – “Sajūti Latvijas garšu”), un tajā ar savām ekskluzīvajām ēdienkartēm iesaistīsies labākie vietējie pavāri. Otrais virziens – mūsu uzaicinātās ārzemju zvaigznes, to skaitā vispasaules restorānu impērijas “Nobu” šefpavārs Nikoss Skamnakis, un trešais – veselīga uztura meistarklases bērniem un pieaugušajiem, kurās līdzdarbosies pazīstamais Izraēlas šefpavārs un dietologs Ošers Eidelmans.”
“Baltijas muzikālo sezonu” svinīgā atklāšana notiks 3. jūnijā, kad uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps leģendārais itāļu diriģents, “Grammy” balvas un Birgitas Nilsones balvas laureāts Rikardo Muti. Maestro vadībā uzstāsies viņa Luidži Kerubīni orķestris, kura sastāvā spēlē Itālijas labākie jaunie mūziķi.
Turpmākajos “Baltijas muzikālo sezonu” vasaras pasākumu cikla koncertos klausītāji varēs izbaudīt operas zvaigžņu Elīnas Garančas, Hiblas Girzmavas, Kristīnes Opolais, Lorensa Braunlija un Sāras Kobernas, vijolnieka Džošuas Bella, pianista Denisa Macujeva un trompetista Krisa Boti meistarību.
Biļetes uz “Baltijas muzikālo sezonu” koncertiem nopērkamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv. Biļešucenano 15 līdz 75 eiro.