Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

09.12.2012

Atzīmē Rīgas Melnā balzama “tēva” – Ābrama Kunces dzimšanas dienu

Turpinot pērn iesākto tradīciju – sumināt “Rīgas Melnā balzama” receptūras radītāju  aptiekāru Kunci, AS “Latvijas balzams” darbinieki atzīmē Ābrama Kunces dzimšanas dienu.

Par godu šim notikumam uzņēmumā pirmo reizi tika pasniegta īpašā Kunces balva,  kuru turpmāk katru gadu saņems “Latvijas balzama” radošākais un inovatīvākāis darbinieks. Šogad par tās ieguvēju darbinieku vērtējumā kļuva „Latvijas balzama” ilggadējais darbinieks, liķieru meistars Jānis Mažis par nozīmīgu ieguldījumu produktu attīstībā un jaunradē. 




Tieši pirms 260 gadiem, 1752. gadā, Rīgas aptiekārs Ābrams Kunce pirmo reizi izgatavoja Melno balzamu – dzērienu, kurš tagad gan Latvijā, gan ārzemēs pazīstams kā „Rīgas Melnais balzams”. Radot inovatīvu zāļu dzērienu, kura ārstnieciskās īpašības savulaik ir novērtējusi pati Krievijas cariene Katrīna II, A. Kunce ierakstījis savu vārdu Latvijas un pasaules vēsturē. 



“Kaut gan Kunces dzimšanas diena nav viennozīmīgi noskaidrojama, mēs nolēmām, ka Latvijas unikālākā zīmola "tēvs" ir pelnījis savu dzimšanas dienu un turpmāk atzīmēsim to decembra pirmajā piektdienā. Atbalstot Kunces inovatīvo garu “Latvijas balzama” darbiniekos, nolēmām iedibināt ikgadējo Kunces balvu, kuru turpmāk pasniegsim radošākajam kolēģim. Kandidātus balvai izvirza paši darbinieki, kuri vēlāk balsojumā izvēlās arī uzvarētāju,” par šo iniciatīvu stāsta “Latvijas balzama” Komunikāciju vadītāja Dana Hasana.  

Ideja atzīmēt Rīgas Melnā balzama “tēva” dzimšanas dienu “Latvijas balzamā” dzima pagājuša-jā gadā, kad uzņēmuma darbinieki aktīvi iesaistījās šim notikumam veltītajā zibakcijā, darbā ierodoties purpura un violetos toņos. Kā skaidro D.Hasana, šāda krāsas izvēle ir simboliska – violetā krāsa simbolizē garīgo enerģiju un  laika gaitā „Rīgas Melnais balzams” ir cieši savijies tieši ar purpura krāsu, pateicoties tik iecienītajam tā lietošanas veidam - ar upeņu sulu.



Dana Hasana

  

Vēl ziņas

Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts