Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

08.05.2014

Ar TAVA atbalstu klajā laista vērtīga karte visiem tūristiem

Ar TAVA atbalstu klajā laista vērtīga karte visiem tiem pašmāju un ārvalstu tūristiem, kurus saista senču atstātās garamantas – amatu prasmes, tradīcijas, virtuve, svētki u. c.


Karti „Latviskais mantojums. 40 lauku saimniecības” izauklējusi lauku tūrisma asociācija „Lauku ceļotājs”. Tajā apkopotas un kartē iezīmētas tās lauku saimniecības, kas divu gadu laikā ieguvušas kultūras zīmi „Latviskais mantojums”.

„Kultūras zīme „Latviskais mantojums” tiek pasniegta Latvijas tūrisma uzņēmējiem, kuri saglabā un daudzina latvisko kultūras mantojumu, rādot to apmeklētājiem. (..) 

Pēc šīs zīmes varat pazīt vietas, kur saimnieki apmeklētājiem ir gatavi stāstīt un rādīt, cienāt ar latviskiem ēdieniem, mācīt amatus un prasmes, svinēt latviskos svētkus,” paskaidrots kartē, kura izdota reizē divās valodās – latviski un angliski.

Apskatot karti, sastapsim gan daudz jau dzirdētu vārdu un nosaukumu, bet ir arī saimniecības un krodziņi, kas šķiet jauni. Pirmo reizi kultūras zīmi „Latviskais mantojums” asociācija „Lauku ceļotājs” sadarbībā ar Kultūras ministriju un Pašvaldību savienību pasniedza 2013. gadā, bet šogad nule kā bija otrais izlaidums. 

Šajā pavasarī kultūras zīmi saņēma, piemēram, Libertu ģimene ar saviem ekoproduktiem no bērzu sulas, kafeja Alīda un zemnieku saimniecība „Apkalnmāja” ar zirglietu izgatavošanas prasmi.

Raugoties no reģionālā skatupunkta, visvairāk kultūras zīmi „Latviskais mantojums” saņēmušo atrodas valsts ziemeļos un dienvidaustrumos, bet „visklusāk” šķiet Kurzemē, kur latviskās tradīcijas pārsvarā kopj jūras piekrastē.

TAVA

   

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts