Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Padomi siera uzglabāšanai

Sieru labāk uzglabāt ledusskapī, ieteicamā temperatūra glabāšanai ir +2 līdz + 6 ° C pie 90% mitruma.

Siers ir dzīvs produkts, kas elpo, to nevajadzētu glabāt polietilēnā, jo tad siers pārstāj elpot un zaudē garšas kvalitāti, labāk to ievietot plastmasas traukā kopā ar pāris sīkiem makaroniem, kas uzsūks mitrumu un neļaus sieram pelēt.

Cieto sieru vislabāk ietin pergamenta, mīksto sieru jāuzglabā plastmasas noslēgtā iepakojuma.

Neglabājiet sieru blakus produktiem ar spēcīgu smaržu, jo siers  absorbē smakas. 
Cieto sieru var uzglabāt 7-10 dienas. Mīksto sieru uzglabāt ne ilgāk par 3 dienām. 
Kausēto sieru atklātā iepakojumā var uzglabāt ne vairāk kā 2 dienas.


Par sieru, lasi vēl:

http://www.horeca.lv/zinas/siera-pasniegsanas-gudribas

http://www.horeca.lv/raksti/uztura-maciba-piena-produkti-un-produkti-kuriem-pievienoti-augu-tauki

http://www.horeca.lv/zinas/siera-pasniegsanas-etikete

Horeca

  

Saistītie raksti

Picu meistara padomi garšvielu izvēlē
Horeca ABC. Ēdnīca, ēdienkartes sortiments
Produkti kurus nedrīkst sildīt atkārtoti
Kā pagatavot konusa picu (angļu val.)
Gaspačo


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts