
10 glāzes 1 stunda + 8 stundas saldētavā
Saldēts dzirkstošais vīns ar avenēm un lakricas garšu ir saldais ēdiens, kurš izcili noderēs, ja vēlēsies ko īpašu. Kāpēc gan nenoslēgt, piemēram, Jaungada pusdienas, ar saldētu dzirkstošo vīnu? Pasniedz svinīgās glāzēs.
Saldēti burbuļi ar avenēm un lakricas garšu
Sastāvdaļas
Cukura sīrups
200 ml ūdens
285 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
200 g aveņu
Saldētie burbuļi
1 pudele dzirkstošā vīna (derēs arī gāzēts bezalkoholisks dzēriens)
200 ml auksta ūdens
Dekorēšanai
Citronmelisas lapiņas
Vispirms pagatavo cukura maisījumu. Katliņā uzvāra ūdeni ar muscovado cukuru un avenēm. Vāra 3 minūtes. Maisījumu izberž caur sietu un ledusskapī atdzesē.
Dzirkstošo vīnu ielej plastmasas traukā ar vismaz 2 litru tilpumu. Pievieno 200 ml ūdens un cukura un aveņu maisījumu. Izmaisa un liek saldētavā uz vismaz 8 stundām.
Pirms pasniegšanas saldēto vīnu izņem no saldētavas. Ar dakšiņu ledus kristālus sadrupina. Ar saldējuma karoti liek ledus burbuļus aukstās glāzēs. Dekorē ar citronmelisas lapiņām.