Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

29.12.2018

Saldēti burbuļi ar avenēm un lakricas garšu

10 glāzes  1 stunda + 8 stundas saldētavā
Saldēts dzirkstošais vīns ar avenēm un lakricas garšu ir saldais ēdiens, kurš izcili noderēs, ja vēlēsies ko īpašu. Kāpēc gan nenoslēgt, piemēram, Jaungada pusdienas, ar saldētu dzirkstošo vīnu? Pasniedz svinīgās glāzēs.
Saldēti burbuļi ar avenēm un lakricas garšu
 

Sastāvdaļas 
Cukura sīrups

200 ml ūdens
285 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
200 g aveņu

Saldētie burbuļi

1 pudele dzirkstošā vīna (derēs arī gāzēts bezalkoholisks dzēriens)
200 ml auksta ūdens

Dekorēšanai

Citronmelisas lapiņas

Vispirms pagatavo cukura maisījumu. Katliņā uzvāra ūdeni ar muscovado cukuru un avenēm. Vāra 3 minūtes. Maisījumu izberž caur sietu un ledusskapī atdzesē. 
Dzirkstošo vīnu ielej plastmasas traukā ar vismaz 2 litru tilpumu. Pievieno 200 ml ūdens un cukura un aveņu maisījumu. Izmaisa un liek saldētavā uz vismaz 8 stundām. 
Pirms pasniegšanas saldēto vīnu izņem no saldētavas. Ar dakšiņu ledus kristālus sadrupina. Ar saldējuma karoti liek ledus burbuļus aukstās glāzēs. Dekorē ar citronmelisas lapiņām.

  

Saistītie raksti

Sviesta gatavošana pēc senām tradīcijām
Ziemas kokteiļu receptes!
Šokolādes torte ar mīksto bezē
Arbūza un zemeņu ievārījums
Salāti grieķu stilā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts