Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

14.09.2011

Āboli ar mandeļu saldo masu


4 porcijas

Sastāvdaļas

4 lieli āboli
2 litri ūdens
200 g Dansukker baltā smalkā cukura

Mandeļu saldajai masai
100 g sviesta vai margarīna
100 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

20 g kviešu miltu
35 ml netrekna saldā krējuma
50 g mandeļu pārslu

Lej ūdeni katlā, pievieno cukuru, uzvāra. Ābolus nomizo un izgriež serdes. Liek ābolus verdošajā ūdenī uz 2 minūtēm. Izņem ābolus ar caurumotu karoti un saliek 4 atsevišķos cepeštrauciņos. Mandeļu saldās masas sastāvdaļas liek katliņā un uzvāra. Pārlej maisījumu āboliem pāri. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225°C apm. 12 minūtes. Pasniedz remdenus ar viegli uzputotu putukrējumu vai skābu krējumu, kas samaisīts ar vaniļas cukuru.
 


  

Saistītie raksti

Foreles sālīšana
Cepta forele saldā krējuma mērcē
Rulete ar vīģēm un maskarpones krēmu
Gaļas- dārzeņu sautējums
Karstā šokolāde


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts