Receptes
14.09.2011
Āboli ar mandeļu saldo masu
4 porcijas
Sastāvdaļas4 lieli āboli
2 litri ūdens
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
Mandeļu saldajai masai100 g sviesta vai margarīna
100 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
20 g kviešu miltu
35 ml netrekna saldā krējuma
50 g mandeļu pārslu
Lej ūdeni katlā, pievieno cukuru, uzvāra. Ābolus nomizo un izgriež serdes. Liek ābolus verdošajā ūdenī uz 2 minūtēm. Izņem ābolus ar caurumotu karoti un saliek 4 atsevišķos cepeštrauciņos. Mandeļu saldās masas sastāvdaļas liek katliņā un uzvāra. Pārlej maisījumu āboliem pāri. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225°C apm. 12 minūtes. Pasniedz remdenus ar viegli uzputotu putukrējumu vai skābu krējumu, kas samaisīts ar vaniļas cukuru.

Saistītie raksti
Marinēti gurķi
Viegli pagatavojama ābolkūka
Kartupeļu, sēņu krēmzupa
Ābolu dzēriens
Tradicionāls jēra cepetis ar ķiplokiem un rozmarīnu