Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

14.09.2011

Āboli ar mandeļu saldo masu


4 porcijas

Sastāvdaļas

4 lieli āboli
2 litri ūdens
200 g Dansukker baltā smalkā cukura

Mandeļu saldajai masai
100 g sviesta vai margarīna
100 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

20 g kviešu miltu
35 ml netrekna saldā krējuma
50 g mandeļu pārslu

Lej ūdeni katlā, pievieno cukuru, uzvāra. Ābolus nomizo un izgriež serdes. Liek ābolus verdošajā ūdenī uz 2 minūtēm. Izņem ābolus ar caurumotu karoti un saliek 4 atsevišķos cepeštrauciņos. Mandeļu saldās masas sastāvdaļas liek katliņā un uzvāra. Pārlej maisījumu āboliem pāri. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225°C apm. 12 minūtes. Pasniedz remdenus ar viegli uzputotu putukrējumu vai skābu krējumu, kas samaisīts ar vaniļas cukuru.
 


  

Saistītie raksti

Rostbifs ar vīna mērci
Siltie burkāni
Rabarberu krēms
Grilēts liellopu filejas steiks
Plūškoka ziedu sīrups


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts