Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

10.08.2011

Alkoholiskie kokteiļi

1."Watermelon cooler"
Būs nepieciešams gaišais rums - 5cl
Svaiga citronu sula - 3cl
Monin Watermelon sīrups - 2cl
Svaigs arbūzs - 100-150g
Minerālūdens - pēc vajadzības


Visus ingredientus, izņemot minerālūdeni, salej un saliek blenderī un kārtīgi sablendē (arbūzs var būt pat ar sēklām), tad lej longdrink glāzē, kura ir gandrīz pilna ar smalko ledu. Pēc tam nedaudz uzlej minerālūdeni. Dekorē ar sulīgu arbūza šķēli uz glāzes malas

2."Balsam Freshnes"
Būs nepieciešams Rīgas melnais balzams - 5cl
Monin Pasion fruit sīrups - 2cl
Brūnais cukurs - 2 tējkarotes
Apelsīns - 1/3
Citrons - 1/2
Shwepes Russian limonāde

Sagriež citronu un apelsīnu, liek glāzē un pievieno brūno cukuru,tad rūpīgi sastampā, pielej balzamu un sīrupu. Pēc tam pievieno smalko ledu, piepildot pilnu glāzi, un rūpīgi izmaisa. J ir iespēja, pa virsu pārlej limonādi. Dekorēt nav nepieciešams

3."Grapefruit jazz"
Būs nepieciešams sarkanais greiprūts - 1/2(vidēja lieluma)
dzērveņu liķieris - 10cl
dzirkstošais vīns pēc izvēles

Sagriež greipfrūtu, rūpīgi sastampā un pievieno liķieri. Ja kokteili gribas dzirkstošāku, var pievienot nedaudz sausā dzirkstošā vīna, bet kokteilis tāpat jau būs gana svaigs. Pievienojot dzirkstošo vīnu, jārēķinās, ka tas kļūs stiprāks. Dekorē ar skaistu greipfrūtu škēli


  

Saistītie raksti

Gatavo šefpavārs: pitas maize ar gaļas bumbiņām Tomātu džema mērcē
Zemeņu pīrāgs
Marinēti gurķi
Cepti mandarīni brūnā cukura glazūrā
Saldēti burbuļi ar avenēm un lakricas garšu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts