Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

14.11.2012

Receptes - Piparkūkas/ZIemassvētku cepumi

Ziemassvētkiem cepumus bieži gatavo ar sīrupu vai medu.Aizdaram pievienu sviestu,cūku taukus, margarīnu,saldu vai skābu krējumu,cukuru,riekstus,spirtu,marmelādi,garšvielas. Sīrupu un medu mēdz uzvārīt vai uzkausēt kopā ar cukuru un tauku daļām. Bieži tieši vārīšanas/karsēšanas process ir tas,kas rezultātā dod mums pārāk cietus

 cepumus/piparkūkas.LaNordija iesaka lietot invertcukura krēmu - nopērkams LaNordijā, tas atvieglos jums darbu. cietās piparkūkas: tumšš sīrups/LaNordija/600g,cukurs 350g,sviests 200g,milti 1kg,olas 3gab,cepamais pulveris

 25g(1tējkarote),piparkūku garšvielas - Ziemassvētku mix(LaNordija- nestur anīsu) .Sīrupu uzvāra ar 3/4 cukura,ļauj masai nedaudz atdzist,pieber miltus, lej izkausēto sviestu,pievieno olas,kuras pirms tam saputotas ar atlikušo cukuru.


Labi samīca,pievienojot cepamo pulveri un Ziemassvētku mix.Atļauj mīklai pastāvēt vēsā vietā , izveltnē, izspiež figūras... Mīkstie Ziemassvētku cepumi/piparkūkas 800g milti,
cukurs 200g,tumšs sīrups vai medus(LaNordija),
sviests 200g,
olas 5gab,
Ziemassvētku garšvielu Mix(LaNordija)rieksti 50g,
raugs 25g. 

Sīrupu vai medu uzvāra kopā ar sviestu un cukuru.

Mazliet atdzesē,pieliek miltus, Ziemassvētku mix,olas, izšķīdinātu raugu, labi samaisa.Liek uz plāts, uzraudzē, pārziež ar Glossy (LaNordijas olu aizvietotājs spīdumam) vai sakultu olu.uzkaisa riekstus, cep mērenā siltumā. 

Cepamo pulveri nepievieno siltai mīklai, tad tas zaudēs pacelšanas spējas.Cieto piparkūku mīklu mīca uz dēļā tik ilgi,kamēr tā kļūst spīdīga,gluda.Labāka garšas buķete būs ja to mīcīsiet pirms svētkiem,glabāt varat mēnēsie, ja būs pārāk cieta kļuvusi - atsildiet labi un no jauna samīciet.

 Garšīgus svētkus!!
www.lanordija.lv

  

Saistītie raksti

Vistas un makaronu zupa
Augļi un ogas veidos ēdienu izsmalcinātu un bagātinās to ar vērtīgām uzturvielām
Horeca.lv iesaka: brieža gaļas steiks (2 personām), recepte
Ziedkāpostu siera zupa
Foreles sālīšana


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts