Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

26.06.2018

Plūškoka ziedu sīrups

Aptuveni 2,5 litri  20 minūtes + 3 dienas


Sastāvdaļas
40 plūškoka ziedu
3 citroni
2 l vāroša ūdens
1,5 kg Dansukker baltā smalkā cukura
50 g citronskābes

Plūškoka ziedus noskalo, uz dvielīša nosusina un pārliek spainī vai lielā bļodā. Citronus nomazgā, sagriež šķēlēs un pievieno ziediem. Pārlej ar verdošu ūdeni, pievieno cukuru un rūpīgi maisa, līdz cukurs izšķīdis. Pievieno citronskābi. Trauku pārklāj ar tīru drāniņu un atstāj vēsā vietā uz 3 diennaktīm. Izkāš caur marli, uzvāra, pilda sterilās pudelēs un novieto uzglabāšanai vēsā vietā.

Padomi
Plūškoka ziedu sīrupam var pievienot kanēļa nūjiņu vai 1 tējkaroti sarīvēta svaiga ingvera. Plūškoka ziedu vietā var izmantot ceriņu ziedus vai upeņu lapas.






Recepti sastādīja Dan Sukker


  

Saistītie raksti

Ābolu dzēriens
Rīgas īpašais kokteilis „Clavis Riga”
Griķu putra pēc senas receptes
Piparu un sīpolu čatnijs
Vaniļas saldējums gatavots mājās


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts