Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

08.01.2016

HoReCa ABC- Viesnīcu darbinieki

Lai arī pasaulē ir daudz dažāda lieluma un kvalitātes viesnīcu ar atšķirīgu pakalpojumu klāstu un servisu, tomēr ir atsevišķas amatu pozīcijas via pakalpojumu jomas, kurām jābūt pārstāvētām jebkurā viesnīcā.

Pirmām kārtām, kad viesis ierodas viesnīcā, viņam jābūt pieejamam viesu uzņemšanas dienestam jeb recepcijai (Front office management). Šis dienests atrodas viesnīcas hallē un recepcijas darbinieks ir pirmais cilvēks, kuru redz viesis, tāpēc šim darbiniekam jābūt ar lielu atbildības sajūtu. Tieši pirmās komunikācijas rezultātā viesim var rasties pirmais iespaids par viesnīcu.  Pie recepcijas darbinieka viesi saņem informāciju, kā arī savu numuriņu atslēgas, rezervē numuriņus, tāpēc šeit strādājošiem jābūt ar augstām komunikācijas prasmēm, lai mācētu sadarboties gan ar cietiem darbiniekiem, gan aŗi ar viesiem.

Viesnīcās svarīgs ir arī apkalpojošais personāls, kas, saskaņā ar statistiku, veido aptuveni 65% no viesnīcu biznesā nodarbinātajiem. Tās ir istabenes, apkopēji,virtuves strādnieki, viesmīļi, sētnieki, lielākās viesnīcās arī citi darbinieki, kuri uztur gan viesnīcas iekšējo kārtību, gan arī labiekārto apkārtni.

Tāpat ir arī viesu tā saucamie palīgi, tas ir, izsūtāmie, šveicari, bagāžas nesēji, kuri palīdz viesiem iekāroties viesnīcā, kā arī sniedz savu palīdzību, kad viesi viesnīcu pamet.

Katrā viesnīcā ir arī administrācija vai administrators, tas ir, cilvēki vai cilvēks, kas rūpējas, lai viesnīca varētu pilnvērtīgi darboties, lai netrūktu darbinieku, ēdiena, saimniecības preču un citu ikdienā nepieciešamu lietu.  Viesnīcas administrators vada un koordinē viesnīcas vai viesu nama darbību. Viņš rūpējas par to, lai viesnīcas apmeklētājs viesnīcā justos ērti un apkalpošana atbilstu viesnīcas standartiem. Atkarībā no viesnīcas vai viesu nama lieluma administrators veic arī citus pienākumus - organizē izklaides pasākumus un veic ēdināšanas pakalpojumu organizēšanu.

Horeca.lv

  

Saistītie raksti

Uztura mācība. Kuros augļos ir vairāk un kuros mazāk cukura?
Eksperti: sāls patēriņa samazināšanai jābūt globālai prioritātei
Kāpēc pārim ir veselīgi izvēlēties vienu dzērienu
HoReCa ABC. Risinājumi, kurus atzinīgi novērtēs katrs viesnīcas klients
12.marts 18:00 Pavārkurss. Gruzijas virtuve Latvijas šefpavāra acīm


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts