Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

16.10.2015

Gaļas- dārzeņu sautējums (recepte)

Porcijas: 4
Sastāvdaļas:
500 grami bez kauliem bez ādas vistas augšstilba gaļa, sagriež 2 cm gabaliņos
50 grami  bekons, sagriež kubiņos
2 vidēji sīpoli 
2 vidēji burkāns
2 vidēji kartupeļi
1 mazs brokolis
50 grami sviests
50 grami milti
500 ml piena
1 lauru lapa
100 ml saldais krējums
1/2 tējkarote muskatrieksts
1000 ml ūdens ar 1 vistas buljona kubiņu
sviests 
sāls un pipari

Pagatavošana:
Dziļākā pannā vai katliņā,vidējā siltumā, apcep bekonu līdz viegli brūns. Pievieno vistas un vienu ēdamkaroti sviesta, un sautē līdz vista maina krāsu. Izliek citā traukā. 

Katliņā liek pus karoti sviesta, sagrieztus sīpolus un īsi sautē, tad pievieno ripiņās sagrieztus burkānus. Pievieno ūdeni, buljona kubiņu un lauru lapu, un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, uz lēnas uguns vāra 10 minūtes. 
Pievieno kartupeļus, vistas un bekonu, un vāra uz lēnas uguns, līdz dārzeņi ir mīksti. 

Mērce:
Izkausēt sviestu pannā, pievienot miltus, pielej lēnām pienu, maisa nepārtraukti, lai neveidojas kunkuļi,


Paralēli vāra brokoļus sālsūdenī trīs līdz četras minūtes, nolej ūdeni. 
Visas sastāvdaļas pievieno mērcei-  vistas- bekona maisījumu, dārzeņus , krējumu.
Pievieno muskatriekstu, sāli, piparus 

 Pasniedz sautēju ar rīsiem, vai ar kraukšķīgu franču stila maizi.

  

Saistītie raksti

Izstāde – gadatirgus GastroNord 2012
Zemeņu pīrāgs (recepte)
Garda mērce (recepte)
23. martā seminārs -Gelato gatavošana un degustācija
29. oktobris plkst. 18:30 Vīna degustācija – Ciemos pie slaveno Toskānas vīna darītāju ģimenes Frescobaldi


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts