Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

12.02.2015

Sv.Valentīna dienā palutināt mīļos ar garšīgu maltīti

Sv.Valentīna diena ir īstais brīdis, lai palutinātu savu mīļo ar gardām vakariņām pat tad, ja ikdienā īpaši daudz laika virtuvē nepavadāt. Ir laiks pagatavot ko īpašu, uzskata restorāna „Aqua Luna” šefpavārs Gints Aizupietis. 

Uzkodās Aizupietis iesaka pagatavot brieža gaļas karpačo. Nobriedinātu fileju sagriež iespējami plānākās šķēlītēs. Lai gaļu vieglāk sagriezt, to apmēram uz pusstundu var ievietot saldētavā. Šķēlītes ieliek pārtikas maisiņā vai arī ievieto starp cepampapīra loksnēm un izrullē plānas, jo plānas. 

Tad karpačo apslaka ar olīveļļas un citronu sulas maisījumu, uzber sāli, piparus. Pasniedz kopā ar salātu lapiņām un citām uzkodām, piemēram, kūpinātu sieru, grauzdētiem riekstiem vai marinētām sēnītēm

Savukārt, ja mīļotajam garšo jūras veltes, tad šefpavārs uzkodās rekomendē dārzeņu salātus ar astoņkāji. Saldētu astoņkāji vāra apmēram pusotru stundu, atdzesē un sagriež gabaliņos. Salātus var gatavot, piemēram, no selerijām, pētersīļiem, sīpoliem un olīvām. Tos aizdara ar olīveļļas un citronu sulas mērcīti. Šādiem salātiem piestāvēs arī cepti jaunie kartupelīši un holandiešu mērce, stāsta „Aqua Luna” šefpavārs.

Risoto cienītājiem Valentīndiena varētu būt īstais brīdis pagatavot sparģeļu risoto, ko pasniedz ar parmezānu un lasi. Uz lēnas uguns pannā uzkarsē buljonu, pievieno sīpolus, selerijas, apvāra tos un tad pieber rīsus. Pielej vīnu, maisot sautē tik ilgi, līdz alkohols ir iztvaikojis. Vajadzības gadījumā rīsus papildina ar buljonu.

Kad rīsi ir gandrīz gatavi, tiem pievieno smalki sagrieztus sparģeļus. Sautē līdz brīdim, kad rīsi un sparģeļi ir mīksti. Aizupietis atgādina, ka risoto nedrīkst pārvārīt. Ja tas šķiet pārāk sarežģīti, pamatēdienam var izvēlēties arī sutinātu cāļa kājiņu ar saldajiem kartupeļiem un Savojas kāpostiem. 

Desertā Gints Aizupietis iesaka pagatavot itāļu saldēto našķi semifredo. To novērtēs ikviens, kam garšo saldējums. Semifredo pamatā ir saputotas olas, kas samaisītas ar putukrējumu un kurām papildus pievienoti augļi, piemēram, mango. 

Mango sablenderē ar laima sulu, atsevišķi sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru un olu baltumus. Pēc tam abus maisījumu uzmanīgi iecilā saputotā putukrējumā un pievieno mango. 

Ievieto saldētavā. Apmēram desmit minūtes pirms pasniegšanas to izņem, sadala porcijās. Desertu pasniegt kopā ar augļiem un siera kūku. Šajā reizē kūku var gatavot arī no kazas siera. 

Taču visu mīlētāju svētkos kopā ar savu sirdsāķīti var apmeklēt arī restorānu „Aqua Luna”. Sv.Valentīna dienai šefpavārs ir sagatavojis īpašu, izsmalcinātu ēdienkarti, kas ļaus jums izbaudīt patiešām romantisku vakaru. 

„Valentīna diena ir brīnišķīgs brīdis, lai izbaudītu ik mirkli, kas pavadīts kopā arī mīļu cilvēku. Un garšīga maltīte vakaru padarīs neaizmirstamu,” iesaka „Aqua Luna” šefpavārs Gints Aizupietis. 


Matīss Francis 

  

Saistītie raksti

Aizsērējusi kanalizācija – jācīnās ar cēloņiem nevis sekām
Uztura mācība. Vitamīnu superkokteiļi enerģijai un spēkam
Ir noteikti "GADA CILVĒKS TŪRISMĀ 2013" laureāti
Riga Food vieta, kur tiekās Horeca nozares profesionāļi
Grila sezonas atklāšana – iesaka Raimonds Zommers


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts