Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

30.10.2015

Novembris- vīna mēnesis. Vīna pasniegšanas temperatūra

Pasniedzot vīnu, tā temperatūra iespējams ir viens no svarīgākajiem vīna pasniegšanas kritērijiem.
Temperatūra ievērojami ietekmēt vīna garšu un aromātu.
 
Piemēram, baltvīnu vai rosé vīnu 1-2 stundas pirms pasniegšanas nepieciešams atdzesējiet ledusskapī līdz aptuveni 12°C .
Vīnu vajag atdzesēt ledusskapī tikai pirms pasniegšana, ja to glabāsiet augstumā ilgu laiku, tas zaudēs savu īpašo garšu
Baltvīnam skābuma garša nebūs tik asa, ja vīns pirms pasniegšanas tiks atdzesēts. 
Ja vīns ir jāatdzesē ātri, ledusauksts ūdens būs daudz efektīvāks par pudeles ievietošanu traukā ar ledus kubiciņiem. 
 
Sarkanvīni ir jāatdzesē ledusskapī līdz aptuveni 18°C 30-45 minūtes pirms pasniegšanas. Nedaudz zemāka temperatūra palēnina alkohola izgaišanu, tādā veida uzlabojot aromātu un garšu un padarot vīnu maigāku. Neatdzesējiet pārāk daudz, tas liks miecvielām vīnā garšot rupji un rūgti.

Horeca

 

  

Saistītie raksti

5 indīgi ēdieni, kurus mēs mīlam ēst
Pasaule kafijas tasītē – iepazīstinām ar Cortese
Četras glazūras dekorēšanai
Nē slidotavai pie manām durvīm!
Rudens Rīgas restorānu nedēļa no 9. oktobra


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts