Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

05.12.2016

Barojot govis ar šokolādi veido izcilu Vagjū (Wagyu) liellopu gaļu

Vagjū  (Wagyu) ir šampanietis gaļas pasaulē. Vagjū atšķiras ar īpašu marmora izskatu, sulīgumu un aromātu. Zināms, ka Vagjū liellopu gaļa ir neticami dārga, nosaukums vien ļauj uzcenot šo produktu, tomēr ne vienmēr kvalitāte ir garantēta.

Scott de Bruin- lauksaimnieks Austrālijā apgalvo, viņš ir atradis unikālu veidu, kā nodrošināt, lai liellopu gaļa būtu visaugtākajā kvalitātē. 

Scott de Bruin ir viens no vadošajiem fermeriem Austrālijas dienvidos. Viņš pirms 10 gadiem meklēja labāko risinājumu, kā uzlabot un papildināt liellopu uzturu un atklāja, ka šokolāde rada labus rezultātus.

Pievienot šokolādi govs barībai sākotnēji bija tikai eksperiments, bet tad izrādījās, ka tas paaugstina gaļas kvalitāti.

Bez šaubām, lopi neēd tikai šokolādi, bet tā tiek iekļauta ikdienas ēdienkartē, vislabāk govīm garšo Cadbury šokolāde.

Kad teļi ir 30 mēnešus veci, de Bruin tiem sāk dot šokolādi, pamazām pieradinot pie lielākām porcijām, šāds uzturs paaugstina gaļas kvalitāti. 

De Bruin pirmo reizi importēta Wagyu liellopus no Japānas 1998. gadā - ar 7500 govīm, tagad tā ir lielākā saimniecība Austrālijas dienvidos.

Viņš atklāja, ka šokolāde ne tikai padara gaļas garšu labāku, bet govis ir laimīgākas.

http://www.horeca.lv/raksti/dargakie-edieni-japana

Recepte: http://www.horeca.lv/horeca-tv


  

Saistītie raksti

Flair bartending – apbrīnojama spēja aizraut
VĪRUSĪDS DEZINFEKCIJAS ŠĶĪDUMS VIRSMĀM
Kā veidojas single malt?
Fiskars piedāvājums nedēļas nogalē
Šefpavāra Raimonda Zommera pīrāgs neierastā izpildījumā ar girosu, sieru un marinētiem gurķiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts