Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

05.04.2017

Lieldienu receptes- Crème Brûlée

Sastāvdaļas
6 olu dzeltenumi
90 g  Dansukker gaišā Muscovado cukura
500 ml  saldā krējuma
100 ml  piena
1 vaniļas pāksts
Dansukker nerafinētais cukurniedru cukurs (karamelizēšanai)


Olu dzeltenumus un cukuru saputo. Saldo krējumu un pienu lej mazā katliņā. Vaniļas pāksti atver, izkasa sēklas un pievieno šķidrumam. Uzvāra. Nepārtraukti, aktīvi maisot, karsto krēma masu tievā strūkliņā lej olu dzeltenumos. 
Masu sadala porciju trauciņos. Tos kārto uz dziļas plāts. Plāti piepilda ar ūdeni tā, lai tas līdz pusei apņemtu trauciņus. 
Karsē cepeškrāsnī 125 °C temperatūrā 40-50 minūtes, līdz maisījums ir sarecējis. Trauciņu viegli pakratot, krēmam trauciņa vidū ir mazliet jāvibrē. 
Krēmu atdzesē ledusskapī, vēlams, līdz nākamajai dienai.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kristālisko nerafinēto brūno cukuru un ar gāzes degli vai pāris minūtes cepeškrāsnī 250 °C apbrūnina.

  

Saistītie raksti

Kā gatavot neatvairāmi sātīgu chili con carne
HoReCa ABC - Ēdienkartes vēsture un nozīme
Patiesība par ledu
Izdevīgo cenu pavasaris no Metos
Ātri pagatavojamas maltītes ar jaunām garšas niansēm (recepte)


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts