Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

24.09.2017

Kardiologs un saldējuma entuziasts ir izveidojis īpašu saldējumu

Profesors Valerio Sanguigni, no Romas Universitātes Tor Vegata, ir patentējis saldējuma recepti, kurai piemīt antioksidanta īpašības. 

Profesors apgalvo, ka jaunais saldējums spēj ietekmēt dzīves ilgumu un likt darboties cilvēkiem ātrāk. Precīza recepte ir slepena, bet zināms, ka tā satur tumšā kakao pulveri, lazdu riekstu un zaļās tējas ekstraktus.

Saldējumam ir antioksidējošas īpašības, un testēšanas rezultāti liecinājaun, ka tas var palīdzēt uzlabot sirds veselību un novērst noteiktas slimības.

Dalībniekiem, kuri piekrita testēt jauno saldējumu tika veiktas asins analīzes pirms un pēc saldējuma paraugu ņemšanas.

Pēc saldējuma testēšanas dalībniekiem lūdza mīt pedāļus uz velotrenažiera. Dažiem dalībniekiem, viņiem nezinot, tika pasniegts standarta šokolādes saldējums.

Pārbaudēs konstatēja, ka dalībnieki, kuri bija testējuši jauno saldējumu, uzlabojās asinsvadu darbību, bet šādas pārmaiņas netika novērotas dalībniekiem, kas ēda parasto saldējumu.

Rezultāti tika publicēti zinātniskajā žurnālā " Uzturs".

Prof Sanguigni secināja: "Pēc mūsu darba grupas domām, šis ir pirmais pētījums, kas parādīja, ka ar antioksidantiem bagātais saldējums uzlabo asinsvadu darbību un fizisko veiktspēju veseliem indivīdiem, samazinot oksidatīvo stresu."

Ir sarunas par sarkanām ogu, granātābolu, goji ogu (kurām piemīt antioksidējošas īpašības).  Bet es atklāju, ka daudzi pārtikas produkti no lauku saimniecībām līdz mūsu galdam zaudē īpašības.  Pārtikas produkti, kas vislabāk saglabā šīs vielas, ir tieši žāvēti augļi, kakao pupiņas un zaļā tēja, jo īpaši zemā, kontrolētā temperatūrā. "

Avots: Independent

  

Saistītie raksti

Kafejnīcas Film Noir grandiozās atklāšanas
Krūmmellenes – veselīgas un gardas ogas ikdienas uzturā
Flair bartending – apbrīnojama spēja aizraut
Jaunums - galda piederumi, kas izgatavoti no kokšķiedras un bio plastmasas!
Semināri no 2.- 29. maijam


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts