Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

04.01.2017

D'vine - spāņu tapu bārs

D'vine ir spāņu tapu bārs, kur var baudīt izsmalcinātas tapas un atlasītus vīnus. D'vine atrodas ērtā vietā, uz Rīgas centrālās ielas, Elizabetes 55, kas sniedz iespēju ieturēt maltīti arī esot steigā. Bārs katru dienu nāk klajā ar jaunu pusdienu piedāvājumu. Interjers rada nesteidzīgu un kosmopolītisku atmosfēru. 

D'vine iesakām izvēlēties kā vietu, kur baudīt ko neikdienišķu - spāņu tapas un tradicionālos dzērienus. 

Tapas ir mazs, sāļš spāņu ēdiens, ko parasti pasniedz kā uzkodu kopā ar dzērienu. Iet no bāra uz bāra, lai nogaršotu dažādas tapas, ir neatņemama spāņu sociālās kultūras sastāvdaļa. 

Tapu sastāvdaļas veido tradicionālo Vidusjūras diētu, kā zivis, jūras veltes, rīsi paeljas formā, siers, visbiežāk no aitas piena, sālīts spāņu šķiņķis Jamónserrano, olīveļļa, ķiploki. 

D'vine bāra piedāvājums lielā mērā aptver Vidusjūras virtuvi ar tādām tapām kā fritēti kalmāru gredzeni, pašu marinētas olīvas, medus baklažāni, čorizo desas, Serrano šķiņķi, dažādi sieri. 


Pie tapām pierasts dzert baltvīnu Fino, pie šķiņķa un sieriem, vai Manzanillasherry - pie jūras veltēm. Iesakām izvēlēties ko izteikti spānisku: kavu. 

Kava (cava) ir spāņu dzirkstošais vīns. Kava ir taisīts pēc tās pašas metodes kā šampanietis, bet no citas šķirnes vīnogām, parasti Macabeau. Macabeau vīnogas veido vieglu ziedu aromātu, citrusa notis ar mazliet rūgtu pēcgaršu, kas līdzīga zaļajām mandelēm. Kava pēc garšas ir ļoti radniecīga šampanietim. 

Var apgalvot, ka kava nav salds dzirkstošais vīns, bet tieši šī īpašība lieliski sader ar sāļiem ēdieniem, kā tapas. D’vine piedāvā divu veidu kavas, Brut un Rose.


Horeca.lv













  

Saistītie raksti

Aerogrilā cepta vista
Gandrīz 2 tūkstošus gadu sena tējas recepte pret gripu
45% Latvijas iedzīvotāji dienā izdzer pat līdz 6 tasēm tējas
Pasaulslavenais šefpavārs Darils Bigs pārsteigs gardēžus Latvijā
Vietējie produkti valsts svētku galdam


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts