Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Piment de La Vera – kūpināta paprika

Kūpināta paprika Piment de La Vera – saldā, rūgtensaldā (Agridulce/ Bittersweet), asā kūpinātā paprika ir dabīgi kūpināta, tai netiek pievienoti nekādi mākslīgi ķīmiski kūpinājuma aromāti. Paprika nāk no La Veras reģiona Spānijā. SpiceHouse garšvielu veikalā ir pieejamas 3 dažādas kūpinātās paprikas variācijas – saldā, rūgtensaldā un asā kūpinātā paprika. 

Kūpināta paprika lieliski der visiem veģetāriem ēdieniem – dārzeņiem, ceptiem kartupeļiem, omletēm, mājas majonēzes pagatavošanai, Aioli mērcei, laba piedeva krēmsieru uzkodām.

  Vistas cepeša pagatavošanai pietiek vien ierīvēt gaļu ar kūpinātu papriku un izcept cepeškrāsnī. 
Visu trīs veidu kūpinātās paprikas izmanto arī Chorizo receptes pamatā. Paprika labi der gan visiem pārtikas produktiem (dārzeņiem, pākšaugiem, rīsiem, gaļai, zivīm), gan lieliski sader kopā arī ar visām garšvielām. 

Lieliski papildina kotlešu gaļas garšu, arī citus maltās gaļas ēdienus, izcila visās gulašzupās, gulašmērcēs. 

Asā kūpinātā paprika ir ar izteiktu asumu pēcgaršā, taču asumā noteikti nesacenšas ar čili pipariem. Rūgtensaldā (Agridulce) kūpinātā paprika interesanti maina garšu, sākot ar vieglu rūgtumiņu iesākumā un ar nelielu, vieglu asumiņu pēcgaršā.


Izsmalcinātās SpiceHouse garšvielas var iegādāties:

Dzirnavu iela 113A, Upīša pasāža, Rīga 
Tel. +371 29395015
 www.spicehouse.lv

  

Saistītie raksti

Kā izcept garšīgu gaļu
Kūpinātā paprika
Kā rūpēties par Jūsu nažiem un galda piederumiem
HORECA ABC. Ēdināšanas uzņēmumi- restorāni un kafejnīcas
Tumšas krāsas augļi un ogas


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts