Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

22.05.2016

Zemeņu un rabarberu mafīni ar drupaču pārklājumu

16 gabali

Sastāvdaļas
Mafīnu mīklai
100 ml Dansukker balta cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker gaiša Muscovado cukura 
3 olas
100 g izkausēta sviesta 
1 tejkar. cepama pulvera
1 tejkar. Dansukker vaniļas cukura
1 citrona miziņa 
400 ml rupjo maizes miltu 
100 ml dabīga jogurta
150 ml piena
10 svaigas zemenes
2 rabarberu kāti

Drupačām
50 g sviesta
100 ml miltu
100 ml Dansukker brūna niedru cukura 
1 tējkar. drupināta kardamona


Olas ar cukuru saputo gaisīgās putās. Pievieno pienu, jogurtu un izkausātu sviestu. Iecilā miltus, vaniļas cukuru un citrona miziņu. Visu kuļ, līdz masa kļūst vijīga. Uzmanīgi iecilā sakapātas zemenes un rabarberus. 
Masu pilda mafīnu trauciņos apmēram 2/3 no tilpuma.

Drupaču sastāvdaļas sastrādā drupenā masā un parkaisa mafīniem. Cep cepeškrāsni 200 °C temperatūrā 20-25 minūtes.

  

Saistītie raksti

Mārtiņdienas zoss cepetis
Ķirbju zupa
Krēmkūka bez cepšanas
Ķirbja zupa
Padomi un ieteikumi par gatavošanu un cepšanu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts