Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

09.02.2020

Itāliešu citronu pīrāgs


Apmēram 8 porcijām


Sastāvdaļas
400 g konditorejas mīklas 
Milti darba virsmas nokaisīšanai

Pildījumam 
250 g rikotas siera 
250 g maskarpones siera 
Sula un norīvēta miziņa no 1 citrona 
125 g Dansukker baltā smalkā cukura 
6 olas dzeltenumi 
6 olu baltumi

Mīklu izrullē uz miltainas darba virsmas tā, lai malas būtu 5 cm platākas par 25 cm lielu veidni. Tad izklāj veidni ar mīklas plāksni, liekos centimetrus atstājot gar malām.

Samaisa abus sierus, citrona sulu un miziņu, pusi no cukura un piecus olu dzeltenumus. Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Pievieno atlikušo cukuru un kuļ vēl 2 minūtes. Iecilā olu baltumus sieru maisījumā.

Izlej olu maisījumu mīklas „bļodā” un lieko mīklas daļu pārliec pāri pildījumam. Viegli saputo olas dzeltenumu un pārmērē ar to mīklu. Cep krāsns vidusdaļā 175 °C apmēram 30 minūtes. Liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām.

Šo recepti sastādīja
DanSukker

  

Saistītie raksti

Auzu cepumi
Grūbu putra ar meža sēnēm
Ogu un marcipāna sacepums ar augļu sorbetu
Saldēti burbuļi ar avenēm un lakricas garšu
Glazēti laša iesmiņi


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts