Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

15.10.2015

Godu saldā putra

Šo putru gatavo no miežu putraimiem,vai kailgraudu kviešu graudiem, ūdens, cukura (vai sīrupa, ievārījuma), sviesta, ogām, riekstiem un saldā krējuma.

Gatavošanas procesā,uz lēnas uguns sutina putraimus, kad izsutināti mīksti, pievieno ogas, riekstus, sviestu un saldo krējumu.  Putra gatava pasniegšanai. Klāt var pasniegt ogu mērci un sviestu. Kā zinām, putra ar sviestu nav sabojāta un laba kamēr karsta, kā mīlestība. Tāpēc putra kādreiz ap 17.gadsimtu tika pasniegta godos un īpašos gadījumos, arī kāzās.


Donu saimniece, Ilze









  

Saistītie raksti

Gatavo šefpavārs: pitas maize ar gaļas bumbiņām Tomātu džema mērcē
Kraukšķīgās piparkūkas
Kartupeļu un kūpinātas gaļas sacepums
tunzivs steiks 4 personām
Gaļas- dārzeņu sautējums


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts